Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mamele casatorite sunt cele mai defavorizate la angajare

Tags: mame casatorite, defavorizare la angajare, discriminare, tati casatoriti, noile mamici, disponibilizare

Situatia economica actuala a creat o competitivitate acerba pe piata muncii, iar cele mai afectate sunt mamele casatorite, rezulta dintr-un nou studiu relatat de Business News Daily.
Noile mamici isi gasesc cu dificultate un nou loc de munca, dupa ce au fost disponibilizate, si se angajeaza pe salarii mai mici decat aveau inainte de nastere.
 
In Statele Unite, mamele casatorite castiga cu 175 de dolari mai putin pe saptamana, sau 9.100 de dolari mai putin pe an, dupa ce isi gasesc un nou job. De asemenea, acestea petrec in medie 17 saptamani pana sa isi gaseasca un nou loc de munca.
 
In schimb, barbatii casatoriti, care au si copii, castiga mai mult decat cei necasatoriti. Exista un fel de „bonus pentru tati” si „penalizari pentru mame” la locul de munca. Cercetatorii sunt de parere ca tatii sunt priviti ca fiind „cei care aduc painea in casa” si, prin urmare, prezinta mai multa credibilitate in fata angajatorilor.
 
Mamele casatorite sunt discriminate deoarece angajatorii considera ca acestea se vor concentra mai mult asupra cresterii copiilor si nu vor mai fi la fel de eficiente la locul de munca.
 
Cu toate acestea, femeile nu sunt intotdeauna discriminate cand vine vorba de gasirea unui nou job. Conform studiului, femeile necasatorite si fara copii au sanse mai mari de angajare decat barbatii necasatoriti si fara copii.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016