Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu exista piata a tabletelor. Doar o piata a iPad-urilor

Tags: tablete, ipad, android, microsoft, vanzari

Microsoft si partenerii sai producatori de PC-uri vor trebui sa cheltuiasca enorm pe publicitate pentru a schimba perceptia enuntata in titlu. Mai ales ca vanzarile de iPad-uri sunt mult mai mari decat cele de calculatoare personale.
Directorul executiv Apple, Tim Cook, a pus gaz pe foc azi cand a anuntat cifrele celui de-al patrulea trimestru: 15,4 milioane de iPpad-uri vandute.

Suntem in fata unei adevarate revolutii. Acum doua decenii, misiunea declarata a Microsoft era "cate un PC pe fiecare birou din fiecare casa". Aceasta declaratie nu-si mai are rostul acum. A lucra pe calculator este acum o actiune cat se poate de mobila.

Si, desi Microsoft da mana cu majoritatea PC-urilor portabile, iPad-ul vine tare din urma. Asta daca nu luam in calcul telefoanele inteligente (in cel de-al patrulea trimestru, Apple a vandut 37 de milioane de iPhone-uri). Adaugati telefoanele cu Android si veti ajunge, cel mai probabil, la concluzia ca Windows nu acopera 50% din piata tuturor dispzitivelor conectate la Internet si vandute in ultimul trimestru al lui 2011.

Sau, cu alte cuvinte: iPad-urile infuleca o bucata de 17% din piata totala a PC-urilor. In luna iunie avea 11%. Cu un an in urma, 7%.

Nu e deci de mirare ca Microsoft mizeaza tot pe tabletele cu Windows 8. Problema este ca, la vremea cand se va lansa Windows 8, iPad-ul va avea deja varsta de 2 ani. Si, daca se mentine tendinta de crestere mai sus amintita, va ajunge sa acopere 25% sau chiar 30% din piata PC-urilor.


Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016