Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Onoare marca Google: Compania spune ca nu ii sta in fire sa fure clientii altei surate

Tags: google, mocality, clineti, scuze, kenya

Google si-a cerut scuze - Google+ si prin telefon – fata de directorul executiv al unui startup din Africa ale carui baze de date au fost compromise de o echipa Google localizata in Kenya, informeaza Mashable.
Nelson Mattos, vicepresedintele Google responsabil cu partea de produse si inginerie pe Europa si pietele emergente, a declarat pe contul sau de Google+: "Am fost ingroziti cand am aflat ca o echipa a noastra care lucra la un proiect Google a folosit intr-o maniera nepotrivita datele Mocality si a prezentat intr-o maniera falsa relatia noastra cu Mocality pentru a-i incuraja pe clienti sa creeze noi site-uri web".

Contractorii Google au accesat lista de numere de telefon a startup-ului Mocality (cea mai mare baza de date cu numere de telefon mobile din zona business din Kenya), furand clienti. CEO-ul companiei pagubite Stefan Magdalinski a precizat ca este intristat de situatie, mai ales ca este "fan Google".

Saptamana trecuta, Mocality a acuzat Google pe blogul sau oficial ca isi ademeneste clientii prin tactici necinstite si prin minciuna. Angajatii Google au contactat peste 30% din cei de pe lista de clienti ai startup-ului, o retea ampla ce acopera peste 100.000 de mici afaceri.

Mocality le ofera companiilor cu un numar valid de mobil sau cu o adresa de e-mail optiunea de SMS-uri gratuite, o lista de contacte, site gratuit, carti de vizite gratuite si posibilitatea de a-si promova produsele si serviciile.

Cum de s-a ajuns la suprapunerea activitatii Google-Mocality? Google a initiat un proiect de servicii online de sprijinire a afacerilor in Kenya in septembrie 2011, proiect care atinge toate punctele pe care le vizeaza si startup-ul mentionat.

Cum a aflat Mocality ca este lucrat pe la spate: prea multe persoane accesau lista de contacte de la aceeasi adresa IP, clientii primeau telefoane ciudate si sunau apoi inapoi la Mocality sa ceara lamuriri pentru probleme pe care acesta nu le ridicase niciodata.

Angajatii Mocality au decis sa investigheze situatia si au creat niste numere fictive de telefon. Au descoperit ca Google suna clientii, sse dadeau drept parteneri ai companiei kenyiene pe care o si acuzau ca practica un tarif exorbitant pentru servicii.
 
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016