Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Parfum in tonuri neobisnuite

Tags: parfum, note florale, seductie, barbati, femei

Industria parfumurilor trebuie sa se reinventeze continuu, pentru a tine pasul cu gusturile lumii consumatoare. Asistam la o disperata cautare a originalitatii, care pare sa anunte apusul miresmelor si victoria miasmelor, scrie descopera.ro. Asa se face ca producatrii au renuntat la notele florale, fructate, lemnoase si orientale, intrand pe carari cu iz ciudat.
Iata ce incepe sa ne ofere piata: "aroma seductiei cu o nota de carne fripta", "o idee de cadou pentru barbatul amator de carne care are deja totul"! Acestea sunt textele de promovare ale parfumului Flame (Flacara), lansat de firma Burger King, marele lant de restaurante fast-food.


 
Tot in seria parfumurilor tari, un producator egiptean de parfumuri a creat un parfum barbatesc cu miros de fum de tigara.
 
Femeile nu sunt uitate si sunt atrase cu o oferta miros de branza. Un parfum feminin, comandat de Asociatia Fabricantilor de Branza Stilton din Marea Britanie, pentru a-si promova produsele. (Stilton e o branza din categoria celor "albastre", cu vinisoare de mucegai si cu mirosul tare, caracteristic acestor branzeturi). Ca sa faca mai clara asocierea, firma producatoare a imbuteliat parfumul in flaconase de sticla opaca marmorata, cu vinisoare albastrui.

 
L'Artisan Parfumeur, firma serioasa si cu traditie, a scos pe piata Dzing!, un parfum unisex prin care incearca sa evoce amestecul de mirosuri al circului: mirosul animalelor din menajerie, rumegusul din arena, pielea seilor, impreuna cu o aroma de bomboane, totul sub palaria distractiei din copilarie, de care sigur ne amintim cu totii. Unii au fost cuceriti, altii au spus ca notele de varf si cele de mijloc, iar notele de baza amintesc de o punga de hartie uda sau de ceva la fel de putin imbietor. 

 
Daca sunteti in cautarea unui parfum cu adevarat neobisnuit, incercati produsele firmei Demeter, care declara ca se inspira din obiectele se experientele vietti adevarate, de zi cu zi, incercand sa evoce, adesea printr-o singura mireasma, emotii, amintiri din copilarie, impresii din natura…Compania are in portofoliu aproape 300 de parfumuri, printre care Bulgarian Rose (Trandafir bulgaresc), Fig Leaf (Frunza de smochin), Cherry Blossom (Floare de cires), Bamboo (Bambus), Apple Blossom(Floare de mar) si Apple Pie (Placinta cu mere), Basil (Busuioc), Brownie (Negresa, prajitura cu cacao) si Freesia.
 
Sa nu credeti ca nu au fost evocate, de-a lungul timpului, si aromele rurale: Stable (Grajd) - fan proaspat, balegar si sudoare animala. Sau, iintr-un fel, opusul acestuia, Clean Windows (Ferestre Curate) sau Laundromat (spalatoriile americane). 

Lovitura pe piata a dat-o insa, amintim din repertoriul aceleiasi firme, un parfum numit Holy Water (Apa sfintita), de care si Madonna insasi s-ar fi temut sa se apropie, din pricina numelui. Cica i s-ar fi parut necuviincios.


 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016