Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 3.9 miliarde de euro se pierd anual in Europa din cauza incapacitatii companiilor de a-si fideliza clientii

Tags: customer loyalty, expomedia, richard kenny, telekom

Expo Media, membru Marketing Insiders Group, organizeaza cea de-a sasea editie a conferintei de nisa, un eveniment de top cu tematica atragerii si fidelizarii clientilor din toata aria de business, in data de 6 noiembrie 2014, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Odata cu aceasta editie, “Customer Loyalty & CRM Forum” incepe un proces ambitios de rebranding, devenind “Customer Experience Forum”. An de an evenimentul a fost sustinut de partenerul strategic Customer Service School, o companie-pionier in Romania ce promoveaza conceptul de "customer centricity" oferind solutii aplicate de implementare pentru comunitatea locala de afaceri.

Bucuresti 16 octombrie 2014: Fidelizarea clientilor este strans legata de studiul de satisfactie. Practica cea mai raspandita este de a realiza studii de satisfactie cu ajutorul barometrelor, pentru a identifica clientii nesatisfacuti si a concepe strategii de marketing pentru a raspunde asteptarilor. Insa nu intotdeauna un client satisfacut este in proportie de 100 la suta un client fidel. Putem fi fideli multor produse/servicii fara insa a fi pe deplin satisfacuti de acestea.

Fidelizarea clientilor nu trebuie confundata cu satisfactia acestora. Un client satisfacut nu este neaparat si un client fidel. Faptul ca a cumparat un produs sau serviciu de care este satisfacut nu-l impiedica sa aleaga concurenta, daca aceasta ii ofera mai multe beneficii. Un client satisfacut devine fidel unei companii in momentul in care compania raspunde in mod constant nevoilor si asteptarilor sale, in detrimentul concurentei.

Un studiu international efectuat in industria serviciilor financiare, a aratat ca printre clientii care au inregistrat o plangere, 54-70 la suta vor cumpara din nou in situatia in care primesc o rezolvare. Aceasta cifra poate urca pana la 95 de procente in cazul in care clientul simte ca reclamatia sa a fost rezolvata rapid. Clientii ale caror plangeri sunt rezolvate in mod satisfacator transmit, in medie, altor cinci persoane despre modul pozitiv in care au fost tratati. Prin urmare, este important sa se actioneze rapid in abordarea si rezolvarea plangerilor clientilor.

In contextul actual, strategia pentru Customer Retention Management (CRM) se focalizeaza, in primul rand, pe schimbul relational intre clienti si companie. Aceasta strategie plaseaza relatia ca fiind obiectul central de analiza si elementul cheie al fidelitatii. Notiunea de satisfactie nu mai priveste doar produsele companiei, ci se extinde si asupra elementelor de relatie, precum increderea si angajamentul. Luand in considerare aceste aspecte, companiile trebuie sa urmareasca cultivarea unor relatii interactive, continue, individualizate, personale si gandite pe termen lung.

Speakerii acestei conferinte sunt lideri autentici, a caror reputatie se bazeaza pe profesionalism si performanta in activitatile profesionale intreprinse. Acestia vor asigura cadrul ideal pentru prezentari complexe si dezbateri interesante, cu focus pe interesele audientei. Iata doar cativa dintre acestia: Richard Kenny – Platronics, Dan Alecu – Telekom, Ionela Chele – Depanero, Mihai Dragnea – Bitdefender.  

Evenimentul se bucura de sprijinul partenerilor: ABN Systems – partener Platronics – in calitate de Strategic Partner si Customer Service School si Mystery Shopping AgencySupporting Partners.

Conferinta “Customer Experience Forum” este sustinuta si de partenerii media: DoingBusiness.ro, Marketing Portal, Romania Libera, GadgetTrends, EFin, adhugger, mediaTrust.

Pentru mai multe informatii privind conditiile de participare si oportunitatile de sponsorizare ne puteti contacta telefonic: 0731 141 414 sau prin e-mail: laura.galos@expomedia.ro.

        
        Despre Expo Media

Expo Media asigura servicii de calitate de marketing integrat inca din 2004. Avand competente impecabile din multiple arii, precum: ATL, BTL, TTL, cercetare si consultanta de tip “customer centricity”, echipa Expo Media se bucura de un portofoliu vast si variat de clienti, cu care desfasoara parteneriate de incredere, pe termen lung. In ultimii ani compania a facut parte din juriul Stevie Awards (Categoria “Sales & Customer Service”) si a demarat proiecte ambitioase si inovatoare, precum www.enlightening.ro, si multe altele. Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati www.expomedia.ro si www.conferinte.ro.
    

        CONTACT

Sebastian Mihaila | PR & Marketing Assistant, Expo Media
Telefon: +40 21 411 44 20 l Mobil: +40 745 824 960
Email: sebastian.mihaila@expomedia.ro
 
conference-arena.com l customerserviceschool.ro l mysteryshoppingagency.ro l expomedia.ro

Autor: Marketingportal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016