Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Petreci prea mult timp online? Poti suferi de depresie, insomnie si stres

Tags: timp petrecut online, utilizare internet, stres, depresie, insomnia, jocuri online, facebook, obiceiuri de utilizare a internetului

Daca petreci timp indelungat pe internet, navigand cat e ziua de lunga sau verificandu-ti news feed-ul de pe Facebook, esti predispus la stres, depresie si insomnie. Asa rezulta dintr-un nou studiu realizat de cercetatorii suedezi de la Universitatea din Gothenburg.
Echipa de cercetatori a studiat timp de un an obiceiurile a peste 4.100 de femei si barbati din Suedia cu varsta cuprinsa intre 20 si 24 de ani. S-a demonstrat astfel ca exista o legatura directa intre utilizarea computerelor si bolile mentale.
 
Este foarte usor sa petreci mai mult timp decat este necesar in fata computerului (pentru a lucra, a conversa pe chat sau a te juca), iar acest lucru conduce la neglijarea altor activitati si chiar a nevoilor personale (cum ar fi interactiunea sociala, somnul, activitatea fizica), precum si la suprasolicitarea mintii.
 
De asemenea, s-a descoperit ca exista o legatura puternica intre stres si obligatia pe care o simtim de a fi intotdeauna disponibili la telefon. Ne este foarte greu sa mai facem o distinctie clara intre viata personala si cea profesionala fiindca suntem intotdeauna disponibili la telefon si ne simtim obligati sa raspundem la mesaje sau apeluri in interes profesional.
 
Persoanele care obisnuiesc sa petreaca timp indelungat jucandu-se pe internet sunt predispuse la depresie. Daca petreci 1-2 ore zilnic jucandu-te online, riscul dezvoltarii depresiei creste, in special la femei. Iar cand petreci foarte mult timp online tarziu in noapte, insomniile si stresul isi fac simtita prezenta iar performanta iti este redusa.
 
Cercetatorii ne recomanda sa ne stabilim anumite limite clare in ceea ce priveste timpul petrecut pe internet, fie in fata computerului, fie folosind un dispozitiv mobil, pentru a ne putea pastra sanatatea psihica.
 
In cele din urma, iata cateva statistici interesante referitoare la Facebook:
- un utilizator obisnuit petrece in medie 75 de minute pe zi pe Facebook
- un utilizator obisnuit se logheaza pe Facebook de 6 ori pe zi
- femeile petrec in medie 81 de minute pe zi pe Facebook
- barbatii petrec in medie 64 de minute pe zi pe Facebook
- 26% dintre utilizatori nu se simt bine daca nu se logheaza in mod regulat.
 
Sursa: Daily Mail
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016