Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Psihologii sunt ingrijorati de obsesia pentru telefoanele inteligente

Tags: obsesie, telefoane inteligente, aplicatii, banking

I-ati dat telefonului un nume, ii marturisiti secrete pe care nici propria mama nu le stie despre voi si, uneori, dormiti cu el. De fapt, sunteti atat de atasat de dispozitiv, incat si un singur minut de separare va face sa plonjati in panica.
In timp ce utilizatorii de telefoane mobile se tem de amenintarile la adresa securitatii sistemului, psihologii sunt preocupati de obsesia din ce in ce mai accentuata in randul oamenilor, de modul in care acestia interactioneaza cu telefoanele cum ar trebui sa interactioneze cu alte fiinte umane, scrie Huffington Post.
 
Dependenta din ce in ce mai mare apare intr-o perioada in care oamenii renunta la iPod-uri, al aparatele foto si la carnetelele de adrese in favoarea unui telefon inteligent. In definitiv, exista mii de aplicatii care pot sa faca aproape orice, de la aflarea tensiunii arteriale, la identificarea celei mai apropiate statii de metrou din orice oras te-ai afla. Fara indoiala, telefoanele inteligente ne simplifica viata, dar atasamentul fata de ele se transforma in dependenta cu consecinte minore (adolescenti care comunica in acronime din trei litere, ca LOL) sau majore (accidente de masina in care sunt implicate persoane care scriu mesaje in timp ce conduc).
 
Care sunt comportamentele utilizatorilor de telefoane inteligente care-i sperie pe psihologi? Faptul ca unii oameni se fac ca vorbesc la telefon sau ca folosesc aplicatiile pentru a evita contactul vizual sau alte tipuri de interactiuni, atunci cand merg la vreun bar sau vreo petrecere. Altii sunt atat de prinsi de telefonul lor, incat ii ignora compelt pe ceilalti.
 
Cu cat telefonul are mai multi "fluturasi", cu atat ii va face pe posesori sa devina mai dependenti.
 
Michelle Hackman, absolventa a unui liceu din New York, a castigat anul acesta un premiu de 75.000 de dolari in cadrul unui concurs de talente organizat de Intel cu un proiect in care a urmarit cat de atasati sunt adolescentii de telefoanele lor. Ea a descoperit ca elevii care nu mai au telefon au un puls scazut si par tristi, lipsindu-le mijloacele cele mai dorite de distractie.
 
Michael Breus, psiholog si terapeut, spune ca pacientii ii povestec cum raspund la e-mail-uri, trimit mesaje si fac cautari pe net, in incercarea de a adormi. Toate aceste actiuni duc insa la insomnii.
 
Dependenta de telefoanele mobile nu are sanse sa scada in viitorul apropiat, pentru ca pot sa le foloseasca si pentru cumparaturi online sau pentru aplicatii de banking.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016