Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retelele de socializare favorizeaza hartuirea

Tags: retele sociale, facebook, hartuire, monitorizare, activitate online

Site-urile de socializare nu mai reprezinta doar un mod de interactionare cu cei apropiati, acestea devenind din ce in ce mai des utilizate pentru hartuire, conform unui studiu recent.
Victimele pot fi abordate mult mai usor de cei rau-intentionati, acestia putand sa instaleze numeroase aplicatii de tip spyware care pot monitoriza intreaga activitate online a utilizatorilor. Facebook, cea mai populara retea de socializare, este si cea mai des folosita de hartuitori.
 
Studiul avertizeaza de asemenea ca telefoanele mobile, in special smartphone-urile, devin din ce in ce mai mult o tinta a atacurilor. Aplicatiile spyware pot fi instalate pe telefon in mai putin de 5 minute, acestea permitand hartuitorilor sa intercepteze apeluri, sa asculte de la distanta ce se aude in jurul telefonului, sa preia mesaje si sa localizeze dispozitivele, daca acestea sunt dotate cu GPS. In cazul computerelor, aplicatiile spyware pot fi instalate de la distanta, prin atasamente primite prin email, care raman apoi ascunse.
 
Retelele de socializare sunt extrem de periculoase din acest punct de vedere, conform acestui raport. Acestea nu vor fi niciodata pe deplin “sigure”, ci doar “mai sigure”. Succesul acestor retele consta exact in faptul ca utilizatorii sunt incurajati sa faca schimb de informatii cu un numar cat mai mare de persoane, lucru ce compromite viata privata a acestora. Este chiar in interesul retelelor de socializare sa nu incurajeze politici de confidentialitate mai severe.
 
Noile functii introduse, precum cea de check-in in diverse locatii, care le permite utilizatorilor Facebook sa isi distribuie in timp real locatia exacta, sunt extrem de periculoase, nefiind luate in considerare riscurile reale existente.
 
Bineinteles, este de datoria “victimelor” sa aiba grija ce informatii aleg sa faca publice pe retelele de socializare, insa este necesar ca toti utilizatorii sa fie constienti cu privire la riscurile la care se expun atunci cand sunt online, avertizeaza studiul.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016