Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania, pe locul doi in UE in topul tarilor cu cele mai multe accidente fatale la locul de munca

Tags: workplace safety, management forum, marketing insiders group, accidente de munca, conferinta

Conference Arena, parte a Marketing Insiders Group, va organiza cea de-a treia editie a conferintei Workplace Safety and Management Forum, dedicata domeniului sigurantei si securitatii la locul de munca. Evenimentul va avea loc pe data de 1 octombrie 2015 in cadrul JW Marriott Bucharest Grand Hotel si va prilejui expunerea unor prezentari si initierea unor dezbateri cu privire la riscurile ocupationale si bunele practici in domeniu.
Siguranta ocupationala reprezinta o provocare pentru angajatori, avand in vedere ca statisticile, cel putin la nivel european, sunt inca ingrijoratoare. Potrivit celui mai recent studiu realizat de ESAW (Statistici Europene privind Accidentele la Locul de Munca) si publicat in 2014, in UE au avut loc, in decursul unui an, peste 2,7 milioane de accidente grave si circa 3.700 de accidente fatale la locul de munca. Primul loc in topul tarilor cu cele mai multe accidente mortale la locul de munca il ocupa Portugalia (4,3 la 100.000 angajati), iar pe locul doi este Romania (3,8 la 100.000 angajati). Cele mai multe accidente au avut loc in sectoare precum constructii, industrie, transport si depozitare, agricultura si pescuit.

Aceste informatii subliniaza importanta unei abordari complexe a problemei sigurantei ocupationale. Potrivit EU-OSHA, un management eficient in ceea ce priveste asigurarea unor medii de lucru sigure confera un triplu avantaj: pentru angajati, pentru afacere/ companie, dar si pentru societate in ansamblu.

Pornind de la aceste premise, conferinta Workplace Safety and Management Forum aduce in vizorul celor interesati o serie de provocari si solutii pentru rezolvarea problemelor in domeniu. Printre subiectele abordate se numara inovatiile tehnologice in domeniu, instrumente de preventie ale  accidentelor industriale, prevederi legislative din Europa si Romania, riscurile psiho-sociale de la locurile de munca, modalitati de a investi in protectia angajatilor. Auditoriul va asista la prezentari sustinute de speakeri renumiti pe plan european si mondial, experti din aria de SSM si manageri din companii care promoveaza cultura sigurantei in organizatii.

Evenimentul reprezinta un punct de referinta pentru specialistii in domeniu, avand in vedere ca integreaza informatii de la nivel national dar si de la nivel global. In contextul actualei situatii economice, companiile incearca sa reduca din costuri in ceea ce priveste angajatii, prin urmare este afectat si sectorul investitiilor in siguranta ocupationala. Rata somajului in UE a fost estimata la 9,6% in iunie 2015, in scadere comparativ cu aceeasi luna a anului trecut – 10,2%. Chiar daca aceasta rata se mentine sub media europeana in tari precum Germania (4,7%), Republica Ceha (4,9%), dar si in Romania (7%), in tari mai grav afectate de criza, cum ar fi Grecia si Spania, somajul este de 25,6%, respectiv 22,5%. Cu toate ca trendul este de scadere, problema somajului ramane una dintre marile provocari ale Uniunii Europene. (Sursa: Eurostat)

Pentru a creste ocuparea fortei de munca, unul dintre obiectivele incluse in Strategia Europa 2020, decidentii europeni sunt preocupati de asigurarea unor medii de lucru sustenabile, de imbunatatirea conditiilor de munca si de promovarea bunelor practici la locul de munca. De altfel, aceste categorii de subiecte sunt abordate si in cadrul conferintei organizate de Conference Arena. Pe langa abordarile exhaustive si informatiile de ultima ora prezentate, evenimentul va lansa anul acesta categoria Romanian Safety Awards, a carei prima editie va avea loc in cadrul editiei din 2016.

Conferinta este sustinuta de doi jucatori importanti din industrie - Renania (Platinum Sponsor) si MAPA Professionnel (Silver Sponsor). Printre speakerii care vor fi prezenti la eveniment se numara Mircea Dovleac – HESA Coordinator, Tenaris Silcotub Zalau, Eugen David – Health and Safety Expert, Prevalia CGP si George Rusu – Application Development Engineer, 3M Romania.

Partenerii media ei evenimentului sunt urmatorii: Revista Miscarea, Revista Constructiilor, Cariere,  Doingbusiness.ro, Kompass.ro, 9AM, Marketing Portal, Manager.ro, Romania Libera, Learning Network, Jurnalul de Afaceri, Profit 360, Catalog-cursuri, Promo afaceri, Revista Tranzit, Revista Piata Industriala.

"Preventia accidentelor la locul de munca nu se traduce doar prin grija si respectul pentru viata, ci si prin reduceri substantiale de costuri generate de scaderea ratei absenteismului  si cresterea productivitatii. Preventia inseamna viziune de ansamblu si actiune in detaliu. Workplace Safety Management Forum reprezinta un reper in piata de profil si ne bucuram sa venim in sprijinul unei astfel de initiative - in calitate de Partener Platinum. Ne identificam cu obiectivele acestei platforme de nisa prin faptul ca trateaza siguranta dintr-o perspectiva bidirectionala: a companiei si a angajatului”, a precizat Florentina Taudor, General Manager, Renania.

"Cu o vechime de aproape 70 de ani in industria producatoare de manusi de protectie, Mapa Professionnel acorda o atentie speciala nevoilor de prevenire a riscurilor in diverse industrii: alimentara, chimica, inginerie mecanica, pescuit, constructii, medii critice.
Compania este prezenta in peste 90 de tari din intreaga lume, in fiecare dintre ele fiind un jucator activ in  domeniul sanatatii si securitatii in munca. Produsele Mapa Professionel se disting prin calitatea materialului, trasaturile si forma specifice, realizate in asa fel incat sa intampine nevoile de siguranta, confort si dexteritate. Prin prezenta la conferinta Workplace Safety Management Forum, compania isi reafirma rolul de ambasador al industriei sigurantei si de promotor al protectiei vietii si sanatatii in munca”
, a declarat Alin Moldovan, Country Manager Romania, Mapa Professionnel.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, calendarul complet si invitatii fiecarei sesiuni, va invitam sa accesati www.conference-arena.com.


Despre Marketing Insiders Group
Descoperiti generatia de business multidisciplinara!

CONFERINTE INTERNATIONALE | CERCETARE DE PIATA | TRAINING PERSONALIZAT | BRANDING STRATEGIC

Pasiti in noua era de business cu cei mai buni experti de marketing, traineri si consultanti ai momentului sub acelasi acoperis vizionar!  Cifre: 50 de branduri internationale in portofoliul Marketing Insiders Group; competente ATL, BTL si TTL; membri ai juriului Stevie Awards (Categoria Sales & Customer Service); peste  15 ani de know-how strategic de contact center (Asociatia Romana a Contact Centerelor, Romanian Contact Center Awards, Contact Center Magazine); 11 comunitati targetate de social media; mai mult de 100 de conferinte de afaceri organizate in Europa. Aflati mai mult, vizitati market-insiders.com.
Autor: Marketingportal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016