Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania si Marea Britanie, fruntase in Europa la prevenirea riscurilor psihologice in companii

Tags: conference arena, marketing insiders group, management forum, 1 octombrie 2015, jw marriott

Conference Arena, parte a Marketing Insiders Group, va prezenta cele mai recente statistici si cercetari referitoare la siguranta si securitatea la locul de munca in cadrul celei de-a treia editii a conferintei Workplace Safety Management Forum, care va avea loc pe data de 1 octombrie 2015 la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Siguranta si securitatea la locul de munca reprezinta domenii prioritare pentru companii si organizatii, avand in vedere ca numarul accidentelor la locul de munca ramane in continuare ridicat. Daca in cazul accidentelor fizice statisticile sunt mai concludente, o categorie de riscuri emergente mai dificil de cuantificat sunt riscurile psihologice. Acestea apar mai cu seama in cazul locurilor de munca ce implica lucrul cu clienti dificili, pacienti sau studenti. Avand in vedere amploarea acestor noi amenintari a securitatii la locul de munca, organizatiile incep sa implementeze proceduri pentru a lupta impotriva lor. In prezent, 33% din organizatiile cu peste 20 de angajati au un plan care prevede abordarea factorilor de risc psihologic, Romania si Marea Britanie fiind fruntase la acest capitol, unde peste 50% din organizatiile luate in calcul aplica astfel de strategii. (sursa: EU-OSHA – European Survey of New and Emerging Risks)


Un alt factor important il reprezinta presiunea timpului, indicata ca un tip de risc psihologic de catre 43% dintre angajatii luati in calcul in cadrul studiului efectuat de EU-OSHA in 50.000 de locuri de munca din Europa. Remedierea situatiilor de risc psihologic la locul de munca este ingreunata de o dificultate in a vorbi despre ele.


Potrivit unui studiu realizat de Organizatia Internationala a Muncii, circa 2,3 milioane de oameni mor in fiecare an din cauza accidentelor sau bolilor cauzate la locul de munca. Mai mult, acelasi studiu releva faptul ca la fiecare 15 secunde, 153 de muncitori sunt victime ale unui accident la locul de munca. (sursa: International Labour Organization)

Iata cum arata, in cifre, domeniul sigurantei ocupationale la nivel global (sursa: Organizatia Internationala a Muncii)
  • - 2,3 milioane de oameni mor in fiecare an din cauza accidentelor la locul de munca;
  • - Un muncitor moare odata la 15 secunde din cauza unui accident la locul de munca;
  • - 153 de angajati au un accident la locul de munca odata la 15 secunde;
  • - 160 de milioane de oameni sufera de boli generate de locul de munca;
  • - 313 de accidente non-fatale la locul de munca au loc in fiecare an;
  • - In termeni economici, accidentele si bolile survenite la locul de munca reprezinta peste 4% din PIB-ul anual la nivel global;
     
Cifrele sunt alarmante si la nivel european, avand in vedere ca 24% dintre respondentii unui sondaj paneuropean (UE-28) efectuat de Eurofound sustin ca siguranta si sanatatea lor sunt afectate de conditiile de munca. In ceea ce priveste domeniile de activitate, procentele sunt mai ridicate in cazul unul domenii precum agricultura, constructii, transport si depozite (pana la 41% dintre angajati considera ca sunt expusi unor riscuri la locul de munca). La polul opus, in cazul domeniilor financiar, asigurari si bancar, doar 10% dintre angajati sustin ca siguranta si sanatatea le este afectata la locul de munca. (sursa: European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions 2014)

Pentru a veni in intampinarea acestor probleme legate de sanatatea si siguranta la locul de munca, evenimentul Workplace Safety and Management Forum, care va avea loc pe 1 octombrie 2015 la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, va aborda teme precum tendinte in siguranta ocupationala, inovatii tehnologice in protectia muncii, instrumente pentru prevenirea accidentelor industriale, accesarea de fonduri europene pentru protectia angajatilor. Conferinta de business va lansa anul acesta, in premiera nationala, Romanian Safety Awards. Lansarea acestei categorii va include prezentarea modalitatilor de inscriere pentru specialisti si companii, urmand ca gala sa fie lansata oficial incepand cu editia de anul urmator. Conferinta va reuni speakeri cu reputatie europeana si internationala, care vor aduce abordari inedite in ceea ce priveste prevenirea accidentelor la locul de munca, precum si tehnici sau practici bazate pe cele mai recente dezvoltari din domeniu.


Conferinta beneficiaza si anul acesta de sprijinul liderilor in domeniu – Renania (Platinum Sponsor) si MAPA Professionnel (Silver Sponsor). Prezenta media este asigurata de urmatorii parteneri: Revista Miscarea, Revista Constructiilor, Cariere,  Doingbusiness.ro, Kompass.ro, 9AM, Marketing Portal, Manager.ro, Romania Libera, Learning Network, Jurnalul de Afaceri, Profit 360, Catalog-cursuri, Promo afaceri, Revista Tranzit.


"Preventia accidentelor la locul de munca nu se traduce doar prin grija si respectul pentru viata, ci si prin reduceri substantiale de costuri generate de scaderea ratei absenteismului  si cresterea productivitatii. Preventia inseamna viziune de ansamblu si actiune in detaliu. Workplace Safety Management Forum reprezinta un reper in piata de profil si ne bucuram sa venim in sprijinul unei astfel de initiative - in calitate de Partener Platinum. Ne identificam cu obiectivele acestei platforme de nisa prin faptul ca trateaza siguranta dintr-o perspectiva bidirectionala: a companiei si a angajatului”, a precizat Florentina Taudor, General Manager, Renania.

"Cu o vechime de aproape 70 de ani in industria producatoare de manusi de protectie, Mapa Professionnel acorda o atentie speciala nevoilor de prevenire a riscurilor in diverse industrii: alimentara, chimica, inginerie mecanica, pescuit, constructii, medii critice. Compania este prezenta in peste 90 de tari din intreaga lume, in fiecare dintre ele fiind un jucator activ in domeniul sanatatii si securitatii in munca. Produsele Mapa Professionel se disting prin calitatea materialului, trasaturile si forma specifice, realizate in asa fel incat sa intampine nevoile de siguranta, confort si dexteritate. Prin prezenta la conferinta Workplace Safety Management Forum, compania isi reafirma rolul de ambasador al industriei sigurantei si de promotor al protectiei vietii si sanatatii in munca”, a declarat Alin Moldovan, Country Manager Romania, Mapa Professionnel.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, calendarul complet si invitatii fiecarei sesiuni, va invitam sa accesati www.conference-arena.com.

Despre Marketing Insiders Group

Descoperiti generatia de business multidisciplinara!

CONFERINTE INTERNATIONALE | CERCETARE DE PIATA | TRAINING PERSONALIZAT | BRANDING STRATEGIC

Pasiti in noua era de business cu cei mai buni experti de marketing, traineri si consultanti ai momentului sub acelasi acoperis vizionar!  Cifre: 50 de branduri internationale in portofoliul Marketing Insiders Group; competente ATL, BTL si TTL; membri ai juriului Stevie Awards (Categoria Sales & Customer Service); peste  15 ani de know-how strategic de contact center (Asociatia Romana a Contact Centerelor, Romanian Contact Center Awards, Contact Center Magazine); 11 comunitati targetate de social media; mai mult de 100 de conferinte de afaceri organizate in Europa. Aflati mai mult, vizitati market-insiders.com.
Autor: Marketingportal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016