Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii nu se inghesuie sa faca cumparaturi online

Tags: studiu, romani, cumparaturi online, romania, comert electronic, tabloul de bord al pietelor de consum, summit european

Desi au de unde alege, atat ca numar de magazine, cat si ca produse disponibile, desi e mai rapid si mult mai comod, comertul electronic nu este suficient de atractiv pentru romani. Ba mai mult, tara noastra se afla pe ultimul loc din UE in privinta cumparaturilor facute pe internet.
Potrivit Tabloului de bord al pietelor de consum, publicat in cadrul Summitului european dedicat consumatorilor 2012, doar 6% dintre romani prefera sa faca achizitii online, noteaza Agerpres.

Romanii sunt urmati de bulgari (7% fac cumparaturi prin intermediul internetului) si italieni (15%). In schimb, cea mai mare proportie a acestui indicator se inregistreaza in Marea Britanie (71%), Danemarca (70%), Olanda (69%) si Luxemburg (65%).

De asemenea, studiul arata ca 51% dintre consumatorii romani (cea mai mare proportie din UE) si 47% dintre greci considera un numar semnificativ de produse ca fiind nesigure, comparativ cu numai 6% in Finlanda si 7% in Olanda. In cazul retailerilor, proportiile sunt de 42% in Romania si 35% in Grecia, fata de 2% in Estonia si Finlanda si 5% in Irlanda.

Tabloul de bord mai releva faptul ca nu este la fel de usor pentru consumatori sa cumpere din strainatate fata de propria tara. In timp ce comertul electronic continua sa se extinda, tranzactiile raman in mare masura interne, in pofida potentialului reprezentat de paleta mai larga de alegeri si de economiile care se pot realiza dincolo de frontiere.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Julia 31-Mai-2012 16:22:50
Cred si eu ca nu se inghesuie romanii sa cumpere on-line. Comanzi un produs, vine un alt produs. Suni la un telefon si fie nu raspunde nimeni fie ti se spune ca vor trimite ei curierul sa ridice produsul... Curierul nu vine 10 zile (termenul de returnare) suni iarasi de innebunesti si cand in sfarsit trimit curierul, banii ti se returneaza in 30 zile.................
Si atunci, nu te duci la magazin sa cumperi ce-ti trebuie!?

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016