Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-ar putea scapam de reintoarcerea la Evul Mediu: Opt sustinatori ai legii impotriva pirateriei online s-au retras

Tags: evul mediu, piraterie online, sopa, pipa, wikipedia, google, lege

Wikipedia s-a tinut de cuvant. Miercuri, 18 ianuarie, pagina in limba engleza este aproape integral neagra. Google a pus doliu pe sigla din SUA, iar alte mii de site-uri au afisat mesaje de protest impotriva a doua proiecte de lege despre care se spune ca vor implementa cenzura la nivel global.
Azi, opt dintre cei mai importanti sustinatori ai legii impotriva pirateriei din Statele Unite si-au retras sprijinul pentru aceasta. Printre cei 8 se numara si doi dintre initiatorii legii, Marco Rubio din Florida si Roy Blunt din Missouri. Potrivit analistilor, dupa ce Marco Rubio si-a retras sprijinul, legile risca sa nu treaca, desi PIPA pare o problema ca si rezolvata.

Reamintim ca cele doua proiecte de lege SOPA (Opriti Pirateria Online) si PIPA (Legea privind Drepturile de Proprietate Intelectuala) prevad ca orice site, fie chiar si YouTube sau Facebook, ar putea fi inchis in urma unei sesizari pentru promovarea continutului ilegal publicat de utilizatori. Intra aici orice clip care include o melodie lansata de o casa de discuri, orice secventa dintr-un film sau serial.

Companiile din industria muzicala si de film vor putea cere in instanta actiuni dure impotriva site-urilor care ar facilita si practica pirateria online. Se poate ajunge la blocarea temporara a site-ului, iar daca un anumit utilizator este prins ca posteaza continut piratat de peste zece ori intr-un interval de sase luni, risca pedepse de cinci ani de inchisoare. "Daca vei copia o melodie de a lui Michael Jackson, risti 5 ani de inchisoare, cu unul mai mult decat cel care l-a omorat", comenteaza Google.

Industria muzicala si cea cinematografica, in schimb, sustin fervent legea si spun ca pirateria a ajuns la un nivel fara precedent si este sustinuta de cele mai importante site-uri.

Daca Warner Bros, de exemplu, decide sa actioneze impotriva unui site din Italia care distribuie o copie a filmului "The Dark Knight", studioul poate cere eliminarea lui din rezultatele cautarii pe motorul Google, incheierea tranzactilor dintre PayPal si site-ul respectiv, retragerea reclamelor afisate pe site sau eliminarea accesului de catre furnizorii de internet.


 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016