Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfarsitul lui BlackBerry?

Tags: blackberry, probleme, scadere cheltuieli, concedieri

Producatorul celebrului smartphone BlackBerry, compania canadiana Research In Motion (RIM), a anuntat ca are in plan reducerea costurilor operationale cu un miliard de dolari pe an, ceea ce include si concedieri masive, scrie Bloomberg, citandu-l pe Tenille Kennedy, purtatorul de cuvant al RIM.
RIM concediaza, de altfel, de cateva saptamani grupuri de cel putin 10 angajati, citeaza Wall Street Journal surse interne.

La scaderea cheltuielilor va contribui, pe langa 30% din scaderea de costuri prin actiuni la nivelul resurselor umane, si reducerea numarului de facilitati de productie. In acest context, unul dintre principalii furnizori ai companiei a anuntat recent ca va inceta productia destinata BlackBerry, in cadrul strategiei RIM de eficientizare a lantului comercial.
 
Actiunile companiei au scazut cu 61% in ultimele 12 luni, din cauza performantelor slabe ale BlackBerry intr-o piata dominata de Apple si smartphone-urile pe platforma Google Android.
 
In 2007, RIM avea o valoare de 80 miliarde de dolari, dar, la sfarsitul lunii mai 2012, a ajuns la 5,5 miliarde de dolari, pierzand, in doar cinci ani, 78% din valoarea totala, in mare parte in ultimii doi ani.
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016