Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: 38% dintre copii cu varste sub 2 ani folosesc media mobile

Tags: marketing, studiu, copii, media digitale, utilizare dispozitive mobile

Aproape doi din cinci copii au folosit tableta sau telefonul inteligent inainte de a sti sa vorbeasca in propozitii complete, spune un nou raport coordonat de Common Sense Media si citat de Mashable.com.
Ceea ce inseamna ca 38% dintre copii cu varsta sub 2 ani a folosit un dispozitiv mobil sau altul pentru a se juca jocuri video, a se uita la clipuri sau in alte scopuri. In 2011, procentul era de doar 11%.
 
In jurul varstei de 8 ani, 72% dintre copii folosesc telefonul inteligent, tableta sau un alt dispozitiv similar.
 
„Acesta este un semn puternic ca generatia digitala a sosit”, a spus fondatorul si CEO al Common Sense Media Jim Steyer, citat de Mashable.
 
Studiul a descoperit ca utilizarea dispozitivelor mobile in randul copiilor de varsta foarte mica a crescut simtitor si rapid, mai ales cand facem comparatie cu alte mediuri. Consumul de televiziune a ramas constant, 68% dintre copiii cu varste sub 2 ani uitandu-se la televizor, si in 2011, si in 2013. utilizarea calculatoarelor a crescut in procentaj, de la 4% la 10% in ultimii doi ani, dar s-a inregistrat o scadere la nivelul utilizarii DVD-urilor (de la 52% in 2011 la 46% in 2013).
 
Nu numai ca cei mici folosesc tabletele si telefoanele mobile, dar o fac pentru perioade mai lungi de timp. Perioada de timp alocata pentru aceste dispozitive s-a triplat: in 2013, copiii cu varste intre 0 si 8 ani stau cam 15 minute pe zi pe dispozitivele mobile. O crestere mare de la cele 5 minute pe zi in 2011.
 
Asociatia Americana de Pediatrie interzice accesul copiilro sub 2 ani la orice tip de ecran, asa ca nu este de mirare ca apar din ce in ce mai multe intrebari privind beneficiile/dezavantajele acestui obicei din ce in ce mai popular.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016