Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Angajatorii sunt mai toleranti cu intarzierile, dar asteapta mai multa disponibilitate din partea angajatului

Tags: angajati, angajatori, program de lucru, intarzieri, ore de program

Majoritatea sefilor din Statele Unite si Europa au devenit mult mai toleranti cu angajatii care intarzie la serviciu, rezulta dintr-un nou studiu. Motivul? Acestia stiu ca anagajatii lucreaza in afara programului, adica inainte sa ajunga la serviciu si dupa terminarea orelor normale de lucru.
Odata cu raspandirea smartphone-urilor, a tabletelor si a mediilor de stocare in cloud, angajatii pot lucra cu usurinta de acasa sau chiar in drum spre sau dinspre serviciu.
 
Studiul realizat de compania Mozy a luat in considerare opiniile a 1.000 de angajati si angajatori din Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franta si Irlanda. Conform studiului, 73% din manageri au o atitudine relaxata cu privire la programul de lucru deoarece sunt constienti ca angajatii lucreaza in afara orelor de program.
 
Unul din cinci angajati isi verifica email-ul de serviciu inainte de ora 7 dimineata si, in general, un angajat obisnuit petrece aproximativ 46 de minute lucrand inainte sa ajunga la birou.
 
Angajatorii au inceput sa le ofere angajatilor mai multa flexibilitate, cerandu-le in schimb mai multa disponibilitate pe tot parcursul zilei, nu doar in timpul orelor normale de lucru. Conform studiului, un angajat obisnuit isi verifica pentru prima data casuta de mail la ora 7.42 dimineata si ajunge la birou in jurul orei 8.18 dimineata. Cu toate ca parasesc sediul companiei in jurul orei 5.48 dupa-amiaza, angajatii termina cu adevarat munca in jurul orei 7.19 p.m.
 
Majoritatea angajatorilor sunt de acord cu intarzierile, insa se asteapta ca angajatul respectiv sa lucreze si in afara orelor de program. Aproximativ 15% dintre managerii din SUA isi contacteaza angajatii inainte de ora 9 dimineata, iar aproximativ 15% dintre managerii britanici considera ca este in regula sa isi deranjeze angajatii tarziu in noapte, chiar intre orele 10 si 12 noaptea. Francezii sunt mai retinuti, 42% dintre managerii francezi declarand ca nu isi contacteaza angajatii dupa ora 7 seara.
 
Asadar, multumita tehnologiei, un angajat obisnuit ajunge sa lucreze aproape 12 ore pe zi.
 
Sursa: Mashable
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016