Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Ce ii face pe oameni fericiti? Lucrurile simple

Tags: tari fericite, oameni fericiti, tari scandinave, raportul asupra fericirii in lume

Raportul asupra fericirii in lume (World Happiness Report 2012) realizat de Natiunile Unite isi doreste sa descopere care sunt cei mai fericiti oameni de pe planeta. Rezultatele studiului au fost facute publice saptamana trecuta, reiesind ca cei mai fericiti oameni din lume sunt locuitorii tarilor scandinave: Danemarca, Finlanda, Norvegia si Olanda.
Raportul a luat in considerare toate studiile din ultimii zeci de ani referitoare la fericire, dar si bucuriile de zi cu zi, asa-numita “fericire afectiva”. Printre altele, rezulta ca oamenii sunt cei mai fericiti atunci cand petrec timp cu prietenii si familia si sunt nefericiti atunci cand se intalnesc cu sefii sau cand lucreaza foarte departe de serviciu.
 
“In vreme ce conditiile normale de trai sunt esentiale pentru atingerea fericirii, dupa ce acestea au fost indeplinite, fericirea variaza mai mult in functie de relatiile interumane, decat in functie de venit,” este relatat in raport.

“Obiectivele politice ale fiecarei tari ar trebui sa includa cresterea ratei de angajare si a calitatii muncii, o comunitate puternica cu un nivel ridicat de incredere si respect, ce poate fi influentata de govern prin politici participative, o sanatate fizica si mentala imbunatatita, sprijinirea vietii de familie si o educatie decenta pentru toti membrii societatii.”
 
Cele mai fericite tari din lume sunt urmatoarele: Danemarca, Finlanda, Norvegia, Olanda, Canada, Elvetia, Suedia, Noua Zeelanda, Australia, Irlanda si Statele Unite. Din pacate, Romania s-a situat de-abia la jumatatea clasamentului, ocupand locul 80 in topul fericirii, iar cel mai “nefericit” stat a fost declarat Togo.
 
In cazul in care nu te poti muta intr-o tara scandinava pentru a-ti creste sansele de a fi fericit, poti alege sa fii fericit chiar in tara in care te afli, important este sa iei aceasta decizie.

“Schimba-ti convingerile si valorile, invata cum sa-ti administrezi mai bine viata, alege sa petreci timp alaturi de oameni care iti maresc sansele de a fi fericit”, ne spune Tom G. Stevens, autorul cartii You Can Choose to Be Happy (Poti alege sa fii fericit).
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 4 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016