Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Email-ul este mai popular decat social media

Tags: email, social media, studiu, internet

Se prea poate ca in prezent social media sa beneficieze de toata atentia, insa tot email-ul este cea mai populara metoda de comunicare pe internet. Sau cel putin aceasta este concluzia unui studiu realizat de Ipsos in mai multe tari ale lumii.
Cercetarea a chestionat 19.216 adulti din 24 de tari si a relevat faptul ca 85% dintre ei utilizeaza internetul pentru email, in vreme ce doar 62% il utilizeaza pentru retelele de socializare. Cumva insa acest lucru nu este chiar atat de suprinzator.   

„Daca ne gandim bine, internetul a fost utilizat in prima instanta pentru a transmite scrisori online, asa incat nu ar trebui sa ne mire faptul ca folosim si astazi epistola digitala. Dar faptul ca majoritatea populatiei utilizeaza internetul pentru a socializa este intr-adevar o schimbare de paradigma, care nu are echivalent in viata reala”, spun realizatorii studiului.

Modul in care oamenii folosesc internetul variaza de la tara la tara. Astfel, in Ungaria, 94% dintre utilizatori acceseaza internetul pentru email, in vreme ce doar 46% fac acest lucru in Arabia Saudita. In Indonezia, 83% dintre indivizi il utilizeaza  pentru a socializa, fie cu ajutorul retelelor specifice, fie a forumurilor si blogurilor. Utilizarea social media este de asemenea ridicata in Argentina (76%), Rusia (75%), Africa de Sud (73%) si SUA (61%). In schimb, este scazuta in Japonia (35%) si Arabia Saudita (42%).

Pe langa email si social networking, o alta utilizare frecventa a internetului este pentru Voice-Over-IP (telefonia pe internet). Per ansamblu, VoIP este utilizat de catre 14% dintre cei chestionati si tinde sa fie mai ridicata in tari precum Rusia (36%), Turcia (32%) si India (25%). VoIP este mai putin utilizat in Brazilia (4%), Franta (5%) si SUA (6%).
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016