Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Traficul pe internet va exploda: Preconizarile Cisco

Tags: cisco, internet, preconizari, utilizatori de internet, trafic pe internet, trafic de date, dispozitive mobile

Tineti-va bine, deoarece pana in anul 2016, traficul pe internet va cunoaste o adevarata explozie, asa reiese dintr-un studiu recent realizat de Cisco. Tarile care vor genera cel mai mult trafic in 2016 vor fi Statele Unite si China.
Care va fi cauza cresterii subite? In mare parte, aceasta se va datora invaziei de dispozitive mobile (telefoane inteligente, tablete, chiar si televizoare) care permit conectarea la internet.
 
Pana in 2016, vor exista aproximativ 18,9 miliarde de conexiuni de internet, adica aproape 2,5 conexiuni peentru fiecare persoana a planetei. In 2011, existau 10,3 miliarde de conexiuni de internet.
 
Daca anul trecut computerele personale generau 94% din traficul pe internet, pana in 2016 acest procent va scadea la 81 la suta. In acelasi timp, traficul de date pe mobil va creste de pana la 18 ori pana in 2016.
 
Cisco a mai precizat si alte date interesante, cum ar fi:
 
- pana in 2016, vor exista 3,4 miliarde de utilizatori de internet, adica 45 la suta din populatia estimata a planetei,
 
- peste jumatate din traficul pe internet la nivel global va fi realizat prin conexiuni Wi-Fi
 
- viteza de conectare la internet va creste de patru ori, de la 9 megabiti pe secunda in 2011 la 34 de megabiti pe secunda in 2016
 
- continutul video va deveni cel mai distribuit. Pana in 2016, peste 1,2 milioane de minute video vor fi distribuite pe internet in fiecare secunda. Daca in 2011 existau 792 de milioane de utilizatori de materiale video, pana in 2016 numarul acestora se va dubla, ajungand la 1,5 miliarde.
 
Cisco prevede de asemenea ca serviciile de videoconferinte vor deveni cele mai utilizate in companii.
 
Daca nu era deja, internetul va deveni o parte integranta a vietii noastre, fie ca ne dorim sau nu.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016