Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
10 lucruri pe care sefii senzationali le fac
Tags: management, sef bun, cum sa fii un sef bun, sef senzational, oameni, performanta
Esti un sef bun sau unul senzational? Vezi cate dintre cele 10 trasaturi enumerate mai jos ai.
Esti un sef bun sau unul senzational? Vezi cate dintre cele 10 trasaturi enumerate mai jos ai.
E greu sa fii sef, pentru ca, in mod natural, oamenii nu-si doresc sa aiba unul. Dar majoritatea sunt dispusi sa urmeze un sef bun, in timp ce multe organizatii traiesc si mor in functie de stofa sefului care le conduce. Iti propunem o lista de 10 caracteristici, un fel de lista de verificare pentru a vedea daca atunci cand ti se spune ca esti iesit din comun e doar un gest de politete sau adevarul.
1. Sefii buni mentin controlul si rezolva lucrurile.
Sefii extraordinari se straduiesc sa gandeasca pe termen lung. Ii dau echipei timp, resurse si tehnici pentru a solutiona idei mari, nu leucoplast sa acopere ranile mici.
2. Sefii buni hranesc ideea de comunitate, gasind un loc pentru fiecare.
Sefii extraordinari formeaza o cultura interna, asigurandu-se ca atrag persoanele corecte si le asaza in functia care li se potriveste. Acestia sunt atenti ca oamenii nepotriviti nu primesc bilet la ei in companie sau, daca o fac, nu stau la tot spectacolul.
3. Sefii buni imbratiseaza gandirea.
Sefii extraordinari stiu cum sa integreze creativitatea in conversatia si intre procedurile zilnice, asa ca fiecare angajat simte ca poate fi creativ cand interactioneaza cu alti oameni din companie.
4. Sefii buni creeaza un mediu deschis pentru exprimarea frustrarii si nelamuririlor.
Sefii extraordinari creeaza un mediu in care oamenii pot face singuri schimbari pentru imbunatatirrea produselor, proceselor si procedurilor. Ei integreaza comunicarea deschisa pana la punctul in care se asteapta ca lumea sa-si spuna punctul de vedere.
5. Sefii buni incurajeaza evolutia in cariera a angajatilor.
Sefii extraordinari integreaza dezvoltarea individuala in fiecare fisa a postului, pentru ca aceasta sa fie obligatorie si premiata totodata. Ei stiu ca organizatiile care fac asta cresc datorita liderilor care apar din interior. Ei se asigura ca firma aloca timp si bani pentru formarea personalului.
6. Sefii buni organizeaza intalniri eficiente.
Sefii extraordinari se asigura ca toata lumea din echipa intelege diferenta dintre o intalnire valoroasa si o pierdere de timp si resurse.
7. Sefii buni se bazeaza pe incredere, pentru ca oamenii sa se simta in siguranta.
Sefii extraordinari incurajeaza interactiunea constanta si performanta ridicata in cadrul echipei, asa ca au cu totii succes sau esueaza impreuna, creand legaturi de loialitate fata de companie si unul fata de celalalt.
8. Sefii buni genereaza fericire la locul de munca.
Sefii extraordinari cauta in mod constant modalitati de a-i ajuta pe angajati sa obtina satisfactii personale in urma realizarii responsabilitatilor lor, pentru a fi entuziasti cand vin la munca si pentru a performa excelent in fiecare zi.
9. Sefii buni se asigura ca oamenii isi abordeaza rolurile si actiunile responsabil.
Sefii extraordinari promoveaza responsabilitatea, prin comunicarea clara si directa si prin ralierea tuturor la cultura, viziunea si obiectivele companiei.
10. Sefii buni stiu cum sa laude si cum sa fie recunoscatori.
Sefii extraordinari stiu cum sa ajute fiecare membru al echipei sa simta un inalt sentiment de satisfactie personala si profesionala. Isi ajuta angajatiisa aiba incredere in ei insisi, ceea ce este mai valoros decat un strans ocazional de mana.
Autor: Alina Negrutiu
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota:
5
din 5
- 1 vot.
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.