Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand salariatii pun munca pe locul doi

Tags: management si marketing, salariati motivati, companii, apreciere, eficienta

De unde vine nepasarea fata de munca pe care trebuie sa o facem? De unde apare acea delasare care poate afecta uneori un intreg departament? Ce poate face ca productivitatea in cadrul unei companii sa scada in mod vizibil?
Iata cateva solutii care pot ajuta la motivarea intregii echipe astfel incat nimeni sa nu aiba de suferit de pe urma unor cauze care nu au fost depistate la timp.
    
Chiar daca angajatii tai stau in spatele unui monitor toata ziua, asta nu inseamna ca lucreaza neaparat la randament maxim. Exista nenumarati factori la care trebuie sa fii atent daca nu vrei sa te trezesti intr-o zi ca in cadrul companiei rezultatele au scazut semnificativ.

Eficienta si volumul foarte mare de lucru nu fac casa buna. A crede ca mai mult inseamna si mai bun e o perspectiva care conduce, in cele mai multe cazuri, la angajati demotivati, suprasolicitati si care incearca sa rezolve toate sarcinile, insa cu mult mai putina eficienta.     

Pentru a evita astfel de solutii, cei care sunt la conducerea unei companii trebuie sa adune informatii concrete despre modul in care isi desfasoara munca salariatii si despre ceea ce ar putea face pentru a creste eficienta procesului de lucru.


Salariatii motivati au mai multa energie si se dedica sarcinilor pe care le au de indeplinit. In plus, doza de energie pe care o aduc acestia in companie si in procesul de lucru duce la rezultate mult mai bune pe termen lung.

Un studiu recent a aratat ca in companiile in care salariatii nu sunt motivati, acestia sunt si cei care pleaca in urmatorii doi ani.

Solutia consta insa in a-i face pe salariati sa se simta apreciati si in a le transmite acestora sentimentul ca munca lor este apreciata la adevarata ei valoare. Mai mult decat atat, aceasta apreciere vine si dintr-un plan intern prin care compania ofera salariatului posibilitatea de a avansa in functie si de a invata cat mai multe pe perioada angajarii.

Desi nu se practica in cele mai multe companii de la noi, un biletel scris de mana din partea directorului pe care sa scrie "Bravo!" sau "Felicitari pentru ideea noului proiect" poate transmite mai mult decat o marire de salariu.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016