Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conduci afacerea singur sau cu un partener?

Tags: management si marketing, afaceri, parteneri de afaceri, antreprenor, parteneriat

Se spune ca daca esti copil unic nu-ti place sa imparti si nici nu esti cel mai bun cand vine vorba de munca in echipa. Nu stiu cat de adevarate sunt toate acestea, dar cu siguranta nu o sa te deranjeze sa conduci de unul singur o afacere doar pentru ca, asa cum bine a spuns un antreprenor pe care il admir, esti obisnuit inca de copil sa te joci si singur, prin comparatie cu cei care au crescut cu frati si surori.

Iar asta va face din tine un antreprenor mult mai bun. Fiindca vei fi obisnuit sa depinzi  numai de tine in unele situatii si sa te poti descurca de unul singur. Cu toate acestea, la polul opus, nenumarati antreprenori se descurca mult mai bine daca au un partener de afaceri.

Iar astfel de parteneriate nu sunt lipsite de probleme si de neintelegeri. Fara o solutionare corecta si timpurie a acestor aspecte negative, orice parteneriat se poate duce de rapa impreuna cu afacerea.

Iata insa cateva solutii:

1. Priveste lucrurile si din perspectiva partenerului de afaceri.

Ca in orice relatie, trebuie sa stim sa privim situatia si prin ochii celuilalt. Vom avea surpriza sa constatam ca are dreptate sau vom fi mult mai ingaduitori si vom incerca sa gasim o solutie care sa multumeasca ambele parti.

2. Rezolva problemele inainte sa aiba loc.

Asa cum faci un plan de afaceri, tot asa trebuie sa compui un plan in care sa incluzi eventualele momente de criza care s-ar putea ivi in relatia de parteneriat. De exemplu, fiecare dintre partenerii de afaceri trebuie sa aiba sarcini si responsabilitati cat mai clare, eliminand astfel riscul de a prelua din sarcinile altei persoane.

3. Tine cont de partenerul de afaceri cand iei o decizie.

Cand ai un partener de afaceri (sau zece), decizia finala nu mai este doar a ta. A lua o decizie de unul singur, fara a tine cont de parerea celuilalt si fara a avea aprobarea acestuia inseamna a conduce afacerea de unul singur.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016