Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa vorbesti cu seful tau despre echilibrul munca-viata personala

Tags: managemenet, vorbeste cu seful, viata personala vs viata profesionala, tati

Majoritatii tatilor li se pare dificil sa gaseasca lucrul acela fragil care se cheama echilibrul intre viata personala si munca. Intr-o era in care telefoanele inteligente si alte dispozitive digitale ne permit sa fim conectati 24/7, indiferent de numarul de ore din fisa postului, munca acapareaza si viata de familie si timpul personal.
Unui tata ii este cu atat mai greu sa descopere acest echilibru, mai ales daca are un angajator sau un sef direct care este workaholic si se asteapta la acelasi nivel de implicare din partea angajatilor. Unele companii au o politica in care spun ca respecta acest echilibru, dar angajatorii nu sunt dedicati acestei idei. Si, avand in vedere cererile la moda de a face mai mult cu mai putin, tatii nu pot implini aceste cereri si nevoile familiilor lor.

Nu uita de punctele tari ale functiei tale. In timp ce te gandesti la ce sa-i spui sefului, trebuie sa-ti amintetsi ca vii de pe o pozitie de forta. Angajatorul tau a investit in formarea si experienta ra. Nu vrea sa te epuizezi sau sa pleci pentru ca esti nefericit sau supraincarcat. Daca stai si te gandesti bine, un echilibru mai bun viata personala-munca este in beneficiul angajatorului, numai ca el nu-si da inca seama de asta.

Asa ca, pe masura ce te pregatesti, nu te gandi ca-i ceri sefului o favoare, ci ca-i faci una.

Concentreaza-te pe productivitate. Seful vrea sa depui cele mai mari eforturi cand esti la birou. Daca gasesti moduri sa faci mai mult la birou, in timpul programului, atunci nu va mai trebui sa muncesti nonstop. Gandeste-te cum sa fii mai productiv. De exemplu, nu-ti mai verifica mereu emailul, ci doar de trei, patru ori pe zi. Vei avea mai putine intreruperi si mai multa productivitate. Daca ai multe intalniri, fa-le mai scurte si mai dense.

Trebuie sa ia raspunsurile pregatite. Niciunui sef nu-i place sa auda de probleme. Vrea sa auda solutii. De exemplu, daca te duci acasa din ce in ce mai tarziu si vrei sa pleci de la birou la o ora mai potrivita, ridica-i problema sefului si spune ceva de genul "Stiu ca ai fi ingrijorat despre faptul ca trebuie sa-mi termin munca, daca as pleca mai devreme, dar as putea sa lucrez inca o ora acasa, dupa ce dorm copiii sau pot veni mai devreme dimineata". Daca propui o solutie la problema, cel putin arati ca-i respecti temerile si ca incerci sa gasesti o solutie creativa.

Fii gata sa faci compromisuri. Probabil ca nu vei primi tot ce vei cere. Fii dispus sa accepti unele compromisuri, poate cateva seri pe saptamana cu familia sau o sambata intreaga cand nu mai trebuie sa vii la birou. Procesul de a echilibra viata personala si cea profesionala poate lua ceva timp si conversatia cu seful poate fi prima din mai multe.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016