Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fa rost de idei noi fara brainstorming

Tags: dezvoltare personala, succes, idei, brainstorming

In timpul masteratului, in cadrul unui curs care ar fi trebuit sa ne spuna multe text si mesaj in televiziune, ne-am jucat de-a brainstorming-ul. Spun "ne-am jucat" fiindca ideile pe care le aveam cu totii la curs se ascundeau bine de tot pe sub mese, prin buzunare, pe oriunde numai sa nu iasa la iveala.


Bref, n-a functionat. Asa ca de-atunci ideea de brainstorming a devenit similara cu una de chin care nu duce nicaieri. Am mai avut pe urma parte de niste brainstorming-uri ceva mai productive si am invatat ca in grupurile prea mari un brainstorming e sortit esecului daca ceilalti nu stiu sa asculte, riscand totodata sa pierdem multe dintre idei.

Si daca unde-s multi, brainstorming-ul pica, iata cateva alternative pentru a avea idei bune:

1. Fa altceva.

Sa stai sa cauti idei continuu inseamna sa-ti obosesti mintea in mod neproductiv si inutil. In schimb, fa cu totul si cu totul altceva: ordine in casa, o plimbare pe-afara, exercitii de gimnastica, orice iti distrage atentia fara a-ti solicita insa mintea prea mult si permitandu-i astfel sa se relaxeze.

2. Fa ceva dificil.

Aceasta propunere e cumva la polul opus fata de prima fiindca de data aceasta ar trebui sa ii cerem mintii sa se concentreze asupra unui joc dificil sau asupra unei sarcini care necesita o activitate cerebrala crescuta.

3. Fa-ti timp pentru liniste.

Fiindca cele mai bune idei originale se gasesc in noi, meditatia e o metoda prin care le permitem sa iasa la iveala. Meditatia ne ajuta sa ne crestem puterea de concentrare si permite ideilor sa circule in voie.

4. Ai incredere in ce poti face.

Oamenii creativi si de succes au ceva in comun: inteligenta lor poate creste de la o zi la alta. Cei care sunt convinsi ca pot deveni si mai inteligenti si-au pastrat curiozitatea fata de lucrurile noi, si-au asumat mai multe riscuri profesionale si intelectuale si au reusit, in cele din urma, sa devina adulti de succes.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016