Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fa-ti angajatii sa te iubeasca

Tags: management, sef bun, angajatori buni, compasiune

Fiecarui manager ii place sa creada ca echipa il adora, dar folclorul ne spune ca exista nenumarati multi sefi nesuferiti pe lumea asta. In plus, sefii nesuferiti nici nu-si dau seama ca sunt nesuferiti.
Iata cateva moduri prin care poti deveni un sef cu care oamenii sa fie cu adevarat fericiti sa lucreze:
 
1. Nu fi dezagreabil. Daca tipi, devii defensiv, impusti mesagerul sau arati cu degetul in mod public, poti sa stii ca esti pe teritoriul dezagreabilului. Si nu uita ca angajatii buni au optiuni si una dintre ele nu consta in a lucra cu un nesuferit.
 
2. Stabileste asteptari clare. Una din principalele responsabilitati ale managerului este de a comunica obiective clare, concrete si sa te asiguri ca personalul stie ce inseamna sa ai succes la fiecare slujba in parte. Daca te intreba acineva care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le realizeze in cursul acestui an, ce ai raspunde?
 
3. Tine-ti cuvantul. Fa ceea ce spui ca vei face, in perioada de timp asumata, fie ca este vorba de acordarea de feedback, de crearea unei conexiuni cu un alt departament sau stabilirea unei prime.sa stii ac dureaza doar 30 de secunde sa spui „Nu am timp sa-ti analizez acum propunerea. Voi reveni saptamana viitoare.”
 
4. Ofera feedback. Sefii mari le spun angajatilor udne se afla, indiferent de culoarea spectrumului. Le spun angajatilor unde s-au descurcat bine, unde trebuie sa se imbunatateasca si care este perspectiva de ansamblu. Angajatii nu ar trebui niciodata sa se intrebe ce parere ai despre activitatea lor.
 
5. Minimizeaza drama. Ca manager bun, minimizezi drama, nu o produci. Daca echipa ta trece de la o criza la alta, suferind constant din cauza conflictelor interpersonale si a barfelor, nu faci ceea ce trebuie. 
 
6. Nu evita deciziile dificile. Job-ul tau este sa solutionezi probleme, nu sa le eviti. Ceea ce inseamna ca trebuie sa porti conversatiile dificile, sa iei decizii nepopulare si sa reintaresti standardele si consecintele. Este chiar ironic ca managerii care evita toate astea pentru a nu-si supara angajatii, chiar asta ajung sa faca. Angajatii buni devin frustrati din cauza pasivitatii managerului.
 
7. Trateaza oamenii cu compasiune. Chiar si in cele mai grele momente, cum ar fi concedierea cuiva, trateaza-ti angajatii cu bunatate si ofera-le dreptul la demnitate. Tu esti cel care detine puterea in aceasta relatie si asta atrage responsabilitatea exersarii fortei cu intelepciune si decenta.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016