Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inainte de a-ti deschide propria afacere, 5 intrebari

Tags: management si marketing, afacere, loc de munca, program full-time, afacere, antreprenor

A porni pe un drum de unul singur inseamna sa iti asumi responsabilitatea pentru tot ce ti se intampla. Acelasi lucru se intampla si daca ai un job full-time, o familie, o casa sau un catel. In orice ai face in viata, e bine sa stii ca ai intotdeauna de ales si ca poti schimba lucrurile in functie de dorintele pe care doresti sa le indeplinesti.


Asa ca, inainte de a te lansa in domeniul freelancerilor sau de a-ti deschide propria afacere, iata cateva intrebari care te-ar putea ajuta sa iti dai seama cat de mult iti doresti, de fapt, acest lucru:

1. Esti nefericit la locul actual de munca?

Unii dintre cei care cred ca vor sa devina antreprenori sunt pur si simplu nemultumiti la locul de munca. Poti incepe sa dezvolti un plan de afaceri pentru a intelege mai indeaproape ce presupune initierea unui astfel de traseu. Inainte a de renunta, e de preferat sa ai nu doar o idee viabila de afacere, ci si un plan de marketing eficient.

2. Cum ar arata zilele tale ca antreprenor?

Un program diferit de cel al locului de munca vine, in multe cazuri, cu un timp pe care ni-l gestionam diferit. Aceasta libertate de a-ti face altfel programul poate fi insa una destul de periculoasa. Din acest motiv, se recomanda stabilirea unui program strict pentru fiecare zi si urmarea lui indeaproape asa cum se intampla si in cazul unui program full-time.

3. Cum vei strange bani pentru a-ti incepe afacerea?

Lipsa capitalului e una dintre cele mai mari obstacole in antreprenoriat. In loc sa iti dai seama pe parcurs de cum ai putea obtine un venit stabil, e mai bine sa ai un plan financiar bazat pe sume reale inainte sa te hotarasti sa renunti la slujba. Nu uita ca afacerea ta ar putea sa nu iasa pe profit in urmatorii trei sau cinci ani asa ca e important sa stii ca vei avea un sprijin financiar in aceasta perioada.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016