Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Profita din plin de o intalnire de afaceri!

Tags: management si marketing, intalnire de afaceri, parteneriat, antreprenori, succes

De foarte multe ori o sa consideram ca am fost oamenii potriviti la momentul nepotrivit. Sau ca, desi am intalnit oamenii potriviti, noi ne aflam intr-un moment nepotrivit. A fi prins insa pe picior gresit nu tine de fortele naturii, de temperatura scazuta sau de prea mult soare, ci de noi insine.
Trebuie sa stim cum sa profitam de ocaziile pe care ni le scoate viata in cale. Si daca vorbim de oportunitatea de a incheia un nou parteneriat sau de a ne prezenta proiectul in fata unor clienti, trebuie sa stim cum sa fim pregatiti, increzatori si agili. Iar agilitatea, sa luam aminte, e un ingredient-cheie. 
 
Ce faci, asadar, pentru a fructifica in cel mai inalt mod o intalnire de afaceri? Timpul inseamna bani, chiar daca multora nu le place aceasta idee. Cei mai multi antreprenori de succes se vor uita insa la fiecare secunda in care le consumi timpul fara sa spui ceva care sa ii intereseze. 
 
Iata cum te poti asigura ca intalnirea de afaceri e un mic teatru de papusi pe care il joci pe degete:
 
1. Da tonul intalnirii. 
 
Daca incepi cu o gluma, trebuie sa stii ca ai setat un ton. Daca incepi cu o voce prea serioasa, ceilalti se vor simti destul de inconfortabil. Tocmai de aceea trebuie ca tonul pe care il dai intregii discutii sa denote profesionalism, seriozitate, energie si devotament in acelasi timp. 
 
Sunteti acolo sa obtineti rezultate cat mai bune intr-un timp cat mai scurt. Sunteti acolo pentru a profita la maximum de fiecare minut pe care il aveti la dispozitie. Iar asta e ceva ce trebuie sa inteleaga toti cei prezent din modul in care conduci intalnirea.
 
2. Stimuleaza participarea la discutie. 
 
Stim deja cum arata momentul in care vicepresedintele pune o intrebare si cere alte pareri referitoare la noile strategii pe care le-a prezentat. Liniste de mormant. Privirile se evita reciproc si pardoseala pare sa devina brusc punctul central de interes. 
 
Nu acelasi lucru se va intampla daca le cereti celor aflati la intalnire sa isi exprime parerea in scris, in doar cateva randuri, pe un biletel de hartie. In plus, procedand astfel, toti cei din sala isi vor putea formula opinia, fara ca cineva sa simta ulterior ca nu a avut ocazia sa isi exprime parerea. 
 
3. Foloseste in intregime spatiul disponibil. 
 
Profita de mijloacele multimedia pentru a comunica. Foloseste prezentari, diferite grafice, clipuri video si orice alte elemente vizuale pentru a te asigura ca lucrurile sunt cat se poate de clare si transmise intr-un mod eficient. 
 
Succesul unei astfel de intalniri depinde, in cea mai mare parte, numai de tine. Tu esti cel care directioneaza conversatia, cel care trebuie sa se asigure ca directia in care merge discutia e cea potrivita si ca, in fnal, s-a atins obiectivul initial!
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016