Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reguli de buna purtare in afaceri. Cum sa conduci o afacere mai usor

Tags: management si marketing, succes in afaceri, competitori, oportunitati, abordare

Nu e usor sa conduci o afacere de unul singur sau alaturi de o echipa. Nu e, evident, nici imposibil. Exista insa cai prin care iti poti ingreuna singur drumul catre obiectivul propus. Daca aplici multe dintre sfaturile de management pe care le vei intalni doar pentru a atinge succesul, s-ar putea sa nu te afli tocmai pe calea cea buna.

Ce ne poate face sa simtim ca afacerea noastra devine o povara? Ce ne-ar putea aduce in stadiul in care sa spunem ca stresul din fiecare zi e mai puternic decat dorinta de a ne vedea visul transformat in realitate?

Suntem directionati gresit, daca simtim astfel. Ne consumam energia in directiile potrivite si nu investim in ceea ce trebuie. Nu exista reguli ascunse ale succesului si nu exista scurtaturi fara de care noi sa nu putem reusi.

Nu cred in castelele de carti de joc. Si nici voi n-ar trebui sa credeti. Cred in disciplina, in eforturi depuse constant, in cunostinte noi dobandite la tot pasul, in atentie, dar si in bucuria de a face ceea ce iti place si ce te implineste. Cred ca norocul se construieste prin munca si ca nimic din ceea ce credem ca ne pune viata in cale nu ar trebui privit ca un sabotaj. Iata cateva reguli de buna purtare in afaceri. Nu pentru ceilalti, ci pentru propriul nostru succes:

1. Tu esti cel mai important competitor.

Bineinteles ca vei da peste o suta de carti care iti vor spune sa iti analizezi competitia si sa incerci sa fii mai bun decat ei. Sa fii cu un pas inaintea lor. Insa o abordare originala si o sinceritate pe care sa o manifesti constant fata de ceea ce stii sa faci iti vor aduce mult mai mult decat orice cercetare a competitorilor.  Sa te autodepasesti pe tine, sa-ti fii propriul competitor inseamna sa iei toata energia pe care ai consuma-o incercand sa-i depasesti pe altii si sa o folosesti pentru a deveni mai bun. Nici nu stii cand vei descoperi ca exista deja altii care vor sa te depaseasca.

2. Fii bun.

In ceea ce faci, in ceea ce spui, in modul in care te comporti cu alti oameni. O sa vezi ca relatiile cu oamenii iti pot aduce nenumarate recompense si noi oportunitati. Iar acest lucru se produce de la sine atunci cand esti bun cu ceilalti in mod sincer si nu in unul oportunist. E un mod prin care lumea functioneaza, iar momentele in care ti se pare ca ai parte de un esec, trebuie sa vezi unde ai gresit fara sa cauti imediat un alt vinovat.

3. Nu te teme.

Incepi sa pierzi un lucru din momentul in care te temi ca s-ar putea sa nu-l mai ai. Realitatea se modifica in functie de convingerile noastre, iar noi ne comportam si mai mult catre directiile pe care nu ni le dorim si de care incercam sa ne ferim. Sa te temi ca alti competitori ti-ar putea fura succesul sau ca noul produs nu se va vinde sunt frici de care trebuie sa scapi. Nu te teme.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 8 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016