Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sa spargem cateva mituri despre creativitate

Tags: management, creativitate, mituri despre creativitate, mituri

Creativitatea este inspiratie divina, ceva impredictibil si care ii innobileaza doar pe cativa alesi. Cel putin asta credem majoritatea dintre noi. Exista multe mituri populare despre creativitate, dar niciunul nu are dovezi stiintifice care sa-l argumenteze.
Un nou studiu bazat pe ultima cercetare, „The Myths of Creativity” (Miturile creativitatii, tr.n.), de David Burkus, demistifica ceea ce se intampla in spatele fortelor si proceselor care produc inovatia.
 
1. Mitul Evrika: Noile idei par uneori a aparea cu viteza fulgerului. Dar cercetarile arata ca ele sunt punctul culminant al unui proces anterior in care o problema a fost profund cercetata. Aceasta gandire este indusa subconstientului pe masura ce unim punctele inainte ca ideile sa iasa la suprafata ca inovatii de tip Evrika.
 
2. Mitul rasei: Multe persoane cred ca abilitatea creatoare este o caracteristica inerenta in bagajul genetic. De fapt, dovezile sustin exact contrariul. Nu exista asa ceva. Persoanele care au incredere in ele insele si muncesc din greu sunt cele mai predispuse sa propuna o solutie creativa.
 
3. Mitul originalitatii: Istoria si cercetarile empirice arata ca noiel idei sunt combinatii ale ideilor mai vechi si impartasirea acestora atrage si mai multa inovatie.
 
4. Mitul expertilor: Multe companii se bazeaza pe expertul tehnic sau pe o echipa de experti pentru a genera idei creative. Problemele si mai dificile cer experti si mai mari. In schimb, cerectarile arata ca anumite probleme dificile au nevoie de o privire din afara care nu este limitata de faptul ca stie din interior de ce anumite lucruri nu pot fi realizate.
 
5. Mitul creatorului singuratic: Acesta reflecta tendinta noastra de a rescrie istoria pentru a atribui inventii rasunatoare si lucrari izbitor de creative unei singure eprsoane, ignorand ajutorul si contributia venite din partea celor care i-au fost alaturi pe parcursul eforturilor preliminare. Creativitatea este adesea o munca de echipa.

Sursa: Entreprenuer
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016