Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Soloprenor sau antreprenor?

Tags: management, antreprenor, soloprenor, afacere, succes, stil de viata

Te-ai indragostit de ideea de a fi propriul sef, dar, oricat de tentant este conceptul la suprafata, marketingul, vanzarile si furnizarea de servicii pot sa devina epuizante.
Ce nu ai avut tu in vedere este diferenta dintre antreprenor si soloprenor. 
 
Ce este un soloprenor? Un antreprenor care este propriul lui sef, fara a avea niciun angajat. 
 
Unii specialistii folosesc termenii „soloprenor” si „antreprenor” ca pe sinomine perfecte, dar exista diferente. 
 
Un antreprenor pune bazele unei companii care poate supravietui si fara ei. Afacerea este branduita si pozitionata pentru a fi administrata de o echipa. Si, intr-o zi, compania se poate lista public, poate fi vanduta sau data pe mainile mostenitorilor.
 
Un soloprenor, spre deosebire de un antreprenor care construieste o afacere branduita, se branduieste pe sine si, tocmai de aceea, oportunitatile de expansiune pot parea limitate.
 
Fie ca esti in etapa preliminara de planificare a afacerii, fie ca-ti examinezi optiunile de crestere, este important sa te gandesti pe termen lung. Vrei sa ramai soloprenor, branduindu-ti numele si serviciile, sau vrei sa branduiesti numele unei companii pentru ca, intr-un viitor oarecare, sa te poti retrage?
 
Un antreprenor intemeiaza o afacere cu intentia explicita de a creste rapid, adaugand angajati noi pe parcurs si, eventual, vanzand-o pentru profit. Antreprenorului ii place provocarea de a lansa afacerea si nu este neaparat entuziasmat de a face el insusi toata treaba. Partea distractiva consta in stabilirea strategiei si decolarea afacerii. 
 
El prefera ca munca propriu-zisa sa o faca angajatii. Este un stil de viata entuziast, dar epuizant, caci implica investitii de timp, energie si bani. Este un stil de viata care da piept cu riscul: bucuria e mare cand afacerea are succes si esecul poate distruge. Odata ce artificiile s-au stins, antreprenorul merge mai departe intrebandu-se daca mai poate repeta figura inca o data.
 
Prin contrast, soloprenorul isi doreste un stil de viata care sa-I permita sa faca ceea ce-i place si care sa-i ofere un venit confortabil. Exista insa o problema inerenta soloprenorului de succes. Cu cat afacerea ii este de mai mare succes, cu atat mai dificil ii este sa o mentina la nivelul unui singur angajat. Soloprenorul nu vrea insa sa-si asume responsabilitatile si complicatiile ce vin odata cu angajatii. El vrea doar o afacere simpla si frumoasa. 
 
Descopera insa ca ajunge sa aloce din ce in ce mai putin timp facand ceea ce ii place si din ce in ce mai mult timp afacerii. Poate adesea deveni coplesit de cantitatea si varietatea sarcinilor pe care trebuie sa le indeplineasca. Si, pentru ca o persoana nu poate fi buna la toate, afacerea nu mai este recompensanta. Se evapora viziunea unei vieti confortabile si fericite.
 
In care dintre cei doi te recunosti? Care crezi TU ca sunt diferentele?

Sursa foto: www.sxc.hu
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 8 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016