Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stabileste corect un buget. Care sunt costurile ascunse?

Tags: marketing si management, buget, planificarea bugetului, costuri fixe, costuri ascunse

Stabilirea unui buget nu este un test imposibil de trecut. Inainte de a cere ajutorul unui manager financiar, poti incerca sa iti gestionezi de unul singur resursele care inseamna venituri, profit si alte tipuri de incasari.


Toate aceste sume vor trebui repartizate in mod corespunzator si corect. Chiar daca in prezent reusesti sa faci platile la timp si sa pui deoparte un procent din profit, asta nu inseamna ca nu iti ruinezi, de fapt, afacerea de peste cinci ani. Tocmai de aceea, o planificare riguroasa a bugetului si o analiza in perspectiva te ajuta sa eviti o astfel de situatie.

In primul rand, un buget implica atat costuri fixe, cat si costuri variabile. In general, costurile fixe sunt impartite pe 12 luni. La polul opus, costurile variabile se vor analiza separat deoarece acestea sunt influentate de factori diferiti.

Astfel, acestea pot fi incluse in buget in perioade diferite, in functie de modul in care credem ca vor aparea acestea la un moment dat in planificarea noastra. De exemplu, ar putea fi nevoie sa maresti echipa sau sa achizitionezi echipament nou.  In plus, ar putea fi nevoie de fonduri suplimentare pentru strategiile de marketing din perioada sarbatorilor.

In functie de motivele pe care le identificam drept factori care vor duce la cresterea costurilor, includem si aceste majorari in planul bugetului nostru.

Totodata, nu trebuie sa uitam ca un buget contine si costuri ascunse. Ceea ce trebuie sa platim noi nu va fi intotdeauna costul real. Astfel, daca nu tinem cont de alte conditii care ar putea influenta costul final, am putea sa includem in planificarea bugetului niste costuri care sa nu corespunda realitatii de mai tarziu.

Vom identifica astfel, in cadrul costurilor de acest tip, si costurile ascunse. In concret, in salariul unui angajat intra si contributii, asigurarile sociale, concediul de odihna etc. Va trebui, asadar, sa tinem cont de aceste aspecte atunci cand ne planificam bugetul.

Sa nu uitam ca atunci cand simtim ca eforturile noastre nu mai fac fata unui management financiar eficient, e intotdeauna bine sa apelam la o persoana specializata.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016