Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trei principii care iti schimba perspectiva asupra muncii

Tags: management si marketing, eficientizarea muncii, proiect, timp liber, organizarea timpului

Libertatea pe care o avem uneori atunci cand vine vorba de munca pe care o depunem se poate dovedi cel mai mare inamic. La fel de bine, constrangerile care ni se impun adesea pot fi cel mai mare dusman al creativatii si al productivitatii.
Ce solutii avem atunci si cum putem fi eficienti cand vine vorba de munca noastra? Iata trei principii foarte simple* care pot duce la schimbarea modului in care privim munca.

1. Timpul liber nu inseamna si timp disponibil.

De cate ori nu am fost in situatia in care am sperat, in secret, sa se amane un eveniment la care am confirmat prezenta? Si de cate ori nu am regretat decizia de a fi acceptat o invitatie? Timpul disponibil pe care il identificam intr-o zi a saptamanii nu trebuie sacrificat in niste scopuri care nu ne folosesc la nimic. Daca luni acceptam o invitatie pentru joi, ni se intampla ca joi sa simtim ca am fi vrut ca acel timp sa fie numai al nostru sau folosit pentru unul dintre proiectele pentru care nu am avut timp in alta zi. Asa ca prioritatile noastre nu trebuie sa se schimbe doar pentru ca avem la dispozitie si unele zile cu timp liber.

2. Daca nu e trecut in calendar, nu o sa se intample.

Multe dintre activitatile sau lucrurile de care trebuie sa ne ocupam sunt adesea amanate la nesfarsit. "O sa ma ocup de asta cand am timp" sau "Pot face asta si maine!" sunt lucruri pe care ni le spunem mai mereu, fara sa ne dam seama ca sarcinile pe care le amanam nu fac decat sa isi mareasca numarul sau volumul. Nu o sa avem insa niciodata timp daca nu ni-l facem singuri si daca nu ne organizam in asa fel incat sa gasim o ora, doua, trei sau oricate sunt necesare pentru a duce la bun sfarsit sarcina respectiva. Metoda cea mai simpla e sa facem o lista cu ceea ce trebuie sa facem in fiecare zi, saptamana si luna si sa impartim mai apoi timpul necesar fiecarei activitati din lista noastra.

3. Timpul e uneori mai valoros decat banii.

De multe ori ne putem gasi prinsi intre activitati care ne ocupa mai tot timpul. Poate fi vorba de gatit, de facut curatenie, de spalat rufele sau de dus copiii la scoala. Pentru multe dintre aceste activitati se pot gasi persoane care sa le faca in schimbul nostru si care ne pot oferi astfel multe ore pe care sa le folosim pentru a adauga inca o caramida la temelia afacerii noastre sau pentru a fi mai eficienti in finalizarea unui proiect. Astfel, banii pot fi uneori folositi pentru astfel de lucruri concrete si ne pot oferi in schimb timp valoros.



* Cele trei principii au fost prezentate initial pe Mashable.com.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016