Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum integrezi conceptul de „citizenship behaviours” in compania ta — 4 strategii eficiente
Din pacate, conform unui studiu realizat despre interesul angajatilor fata de sarcinile lor si de compania la care lucreaza, 6 din 10 angajati sustin ca fac minimul necesar la job. Asta inseamna ca nu prezinta interes pentru a adopta comportamente cetatenesti organizationale in cadrul companiei in care lucreaza.
Totusi, exista cateva strategii pe care le poti implementa, astfel incat angajatii tai sa nu intre in categoria mentionata mai sus si sa se implice activ in cultura companiei. Iata care sunt.
Crearea unui mediu de lucru pozitiv
Primul lucru pe care il poti face pentru a-ti motiva angajatii sa actioneze voluntar pentru construirea unei culturi organizationale sanatoase este sa le creezi un mediu de lucru pozitiv. Poti face asta prin:
- promovarea autonomiei fiecarui angajat, astfel incat sa le demonstrezi ca ai incredere in capacitatile lor;
- implementarea unei politici de transparenta comunicationala si decizionala, astfel incat fiecare angajat sa aiba acces la informatii relevante oricand;
- regandirea spatiilor de lucru si amenajarea unor birouri open space, cu zone dedicate relaxarii;
- investirea in tehnologii moderne care sa optimizeze modul de lucru al angajatilor, astfel incat sa combata epuizarea si stresul la locul de munca.
Desi unele solutii nu necesita un anumit buget alocat, cele mai eficiente metode, precum regandirea spatiilor de lucru si folosirea tehnologiilor moderne au nevoie de resurse financiare pentru a fi implementate.
Daca ai cel putin 12 luni de activitate si nu detii capitalul necesar pentru a face o astfel de investitie, poti sa apelezi la un credit rapid pentru firme de la o institutie financiara nebancara (IFN), pentru a obtine pana la 1.000.000 RON, cu o perioada de rambursare de pana la 36 de luni pentru capital de lucru, 48 de luni mixt si 60 de luni pentru investitii.
Daca iti doresti un credit de pana in 100.000 RON, il poti obtine 100% online, iar pentru imprumuturile mai mari decat 100.000 RON, poti sa aplici online si sa beneficiezi de sprijinul unui consultant.
Creditul de pana in 35.000 RON il poti obtine tot online, cu ajutorul unui singur document: extrasul de cont. Pentru creditele care depasesc aceasta suma, vei avea nevoie si de ultima balanta disponibila.
Dobanda este una variabila, indiferent de suma creditata, in functie de valoarea ROBOR la 6 luni.
Daca intr-o luna nu poti sa platesti rata din cauza unui eveniment neprevazut, poti sa amani rambursarea cu 30 de zile, o singura data pe durata creditului, daca ai un comportament bun de plata.
2.Recunoasterea profesionala si umana
Desigur, pentru a-ti mentine echipa angajata fata de sarcinile zilnice, recunoasterea profesionala este esentiala. Insa, daca iti doresti ca acestia sa adopte comportamente cetatenesti organizationale in cadrul companiei, este important sa le sustii si sa le incurajezi ideile si practicile.
Cel mai simplu mod de a face acest lucru este de a le oferi recompense atat financiare, cat si emotionale si intangibile, precum recunoastere publica, posibilitatea de a lua parte la evenimente sociale si oferirea de oportunitati de crestere in cadrul companiei.
Facand aceste lucruri, incurajezi angajatii sa adopte si sa mentina un comportament cetatenesc organizational, iar acest lucru, pentru companie, nu poate insemna altceva decat cresterea angajamentului si loialitatii, imbunatatirea performantei si productivitatii, precum si cresterea reputatiei pe piata.
3. Implicarea angajatilor in luarea deciziilor
Si implicarea angajatilor in luarea deciziilor poate fi o strategie eficienta de a-i sustine sa adopte un comportament cetatenesc organizational.
Motivul este unul simplu: atunci cand angajatii sunt implicati in procesul de luare a deciziilor, ei se simt mai implicati si responsabili fata de rezultatele organizatiei. In acelasi timp, observa ca opiniile si contributiile lor sunt valorizate de catre conducere, lucru care ii va determina sa vina cu idei si propuneri noi care sa imbunatateasca performanta si cultura companiei.
Pentru a-ti implica angajatii in luarea deciziilor, poti organiza sedinte periodice in care sa discutati anumite subiecte care necesita imbunatatire sau abordari diferite pentru a optimiza performanta companiei sau a angajatilor.
4. Sprijinirea dezvoltarii profesionale si umane
Nu in cele din urma, sprijinirea dezvoltarii profesionale si umane nu trebuie sa lipseasca din strategiile de retentie a angajatilor si de a-i mentine conectati la cultura organizationala. O astfel de abordare ii poate motiva sa se implice in cultura companiei si sa adopte un comportament cetatenesc organizational deoarece le demonstreaza ca tu, ca antreprenor, le recunosti si apreciezi eforturile si contributiile zilnice.
De asemenea, acest lucru poate creste si satisfactia angajatilor la locul de munca. La randul sau, satisfactia contribuie la o atmosfera de lucru pozitiva si o loialitate mai mare fata de companie.
Ofera-le angajatilor tai acces la programe de formare si dezvoltare, promoveaza un echilibru intre viata personala si cea profesionala si investeste in programe de wellness si gestionare a stresului.
Foloseste informatiile din acest articol si fii si tu printre acei antreprenori care implementeaza strategii de integrare a conceptului „citizenship behaviours” in companie. Indiferent ca vorbim despre comportamente orientate spre extra-sarcini, spre imbunatatirea relatiilor la locul de munca sau spre organizatie, toate acestea pot contribui la succesul pe termen lung al businessului tau.
Sursa foto: Shutterstock
Recomanda-l prietenilor:
Noteaza folosind stelele
Rating:
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.