Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 calitati ale unui antreprenor de succes

Tags: dezvoltare eprsonala, antreprenor de succes, bani, succes, vise mari

O persoana care se decida sa puna bazele propriei afaceri are in fata un drum lung, sinuos si tumultos, cu multe obstacole la cotituri. Desi unii oameni au motivatia si dorinta de a detine o afacere, se prea poate sa nu fi alocat timp suficiente investigarii si cercetarii abilitatilor si ideilor lor de afaceri. Prin urmare, in fiecare an apar mii de noi afaceri si mai multe esueaza si alte cateva sunt vandute.
Daca o afacere cade, nu numai ca te lasa cu buzunarul gol, dar si cu egoul ranit.
 
De ce este nevoie pentru a fi un antreprenor de succes? Aceasta este o intrebare la care toti antreprenorii vor sa stie cum sa raspunda, multi incercand sa afle daca exista vreo formula magica pentru obtinerea succesului.
 
Nu exista o personalitate antreprenoriala ideala. Antreprenorii pot fi analitici sau intuitivi, iubitori de adrenalina sau conservatori, extrovertiti sau taciturni. 
 
Si, totusi, expertii sugereaza ca antreprenorii de succes, barbati sau femei deopotriva, impartasesc anumite caracteristici.
 
Iata cateva dintre ele:
 
1. Au vise mari.

Antreprenorii de succes au abilitatea de a-si inchipui o noua realitate si de a o face sa se intrupeze. Au visuri mari nebunesti, chiar daca, initial, unii spun ca ele nu sunt realiste sau practice. Dar marii visatori sunt cei care reusesc. Ei se uita dincolo de „si daca”. Cauta solutii si nu se lasa coplesiti de provocari.
 
2. Au o pasiune pentru schimbarile pozitive.

Antreprenorii care reusesc stiu ca au o contributie unica pe care trebuie s-o aduca societatii. Incep o afacere nu numai pentru a-si schimba propriile vieti, ci si pentru a face lumea un loc mai bun. Vor ca produsele si serviciile lor sa aiba succes nu numai in termeni de profit, ci si de schimbari pozitive in comunitatile in care traiesc, rezolvand probleme existente sau umpland goluri.
 
3. Au o viziune clara privind ceea ce vor sa obtina.
 
Antreprenorii de succes au o viziune despre viitor, stiu unde vor sa ajunga, de ce oportunitati au nevoie si ce sa faca. Viziunea le confera un scop si ii ajuta sa ramana dedicati visului lor. 
 
4. Isi asuma riscuri intr-un mod calculat.
 
Contrar parerii generale, antreprenorii nu sunt dependenti de asumarea riscurilor. In schimb, isi asuma riscuri rezonabile in procesul de antreprenoriat. Cantaresc optiunile, se uita sa vada ce mai e pe piata si analizeaza cu atentie ce isi asuma.
 
5. Sunt foarte motivati sa acumuleze avere.
 
Antreprenorii apreciaza ceea ce banii le-ar putea aduce in viata si imbratiseaza conceptul. Stiu ca succesul finaciar le ofera oportunitate, libertate si bunastare. Isi privesc propriile afaceri ca pe o oportunitate de a castiga mai mult decat ar face-o muncind pentru altii. Castiga sau pierd, dar antreprenorii vor sa fie stapani ai propriului destin.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Ioana 22-Oct-2013 10:46:47
Pentru a dezvolta aceste calitati si pentru a avea cat mai multi antreprenori de succes, trebuie sa investim in educatie, de aici porneste totul. Un proeict frumos care sustine educatia informala este Ba se poate! - http://potsieu.ro/campaigns/ba-se-poate/

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016