Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce greseli fac tinerii angajati

Tags: angajat, greseli la birou, erori profesionale, munca

Ai ajuns in sfarsit in "lumea reala" si ai obtinut primul tau job. Felicitari! Inainte insa sa iti intri in paine, exista cateva greseli pe care ar fi bine sa le eviti. Citeste ce-ti pronume noi mai jos si vezi ce erori profesionale ti-ar putea dauna.
Ti-e frica sa deschizi gura
Fie ca este vorba sa ceri o marire de salariu, o zi libera sau doar sa-ti spui parerea, este important sa iei atitudine cand vine vorba despre propria persoana. Cu cat tu ai mai multa incredere in tine, cu atat mai multa vor avea si ceilalti, daca ai o conduita respectuoasa si profesionala. In limitele acestor coordonate, colegii vor fi impresionati de asertivitatea ta. Cunoaste-ti valoarea si nu lasa varsta sau lipsa de experienta sa dicteze modul in care ceilalti te trateaza.

Bei prea mult la evenimentele sociale ale companiei
Nu conteaza cat de informala este o intalnire, nu te pacali gandind ca te poti distra asa cum o faci cu prietenii tai. Este in  regula sa fii mai relaxat, sa incerci sa-ti cunosti colegii mai bine, dar asigura-te ca ai mintile cu tine. Nimic nu e mai rau decat sa te trezesti a doua zi regretand ce ai zis sau ce ai facut.

Pierzi vremea aiurea
Poate crezi ca nu exista cineva anume caruia sa-i pese ce faci tu tot timpul la birou. Dar, daca esti ca noi toti, lucrezi la o masuta pe langa care trece multa lume. Limiteaza-ti asadar timpul petrecut pe Facebook, pe contul personal de email si pe alte site-uri „neoficiale”. Chiar daca seful tau pare relaxat nu se va bucura daca-ti pasa mai mult de pisoiul prietenului decat de proiectul in derulare.

Te imbraci nepotrivit
Uneori este greu sa fii luat in serios ca tanar angajat. Un lucru care te poate ajuta este sa te imbraci prezentabil. Daca te imbraci prea indraznet, prea casual, le trimiti un mesaj gresit colegilor. Doar pentru ca ai blugi cu cap de mort nu inseamna ca trebuie sa-i si porti la birou. Daca vrei sa fii luat in serios, imbraca-te serios.

Nu relationezi
Da, este vital pentru succesul tau profesional sa muncesti din greu si sa fii vazut ca un angajat dedicat, dar relatiile profesionale sunt la fel de importante cand vine vorba de promovare. Multi tineri cred ca relationarea echivaleaza cu agresivitate, dar este o componenta veche a pietei muncii.

Barfesti 
Relationarea in plan profesional primeste DA, dar barfa un NU. Crezi ca iti faci prieteni, dar este un obicei periculos care-ti poate atrage si dusmani. Daca altii barfesc in preajma ta, ramai neutru.

Intarzii la birou
Poti sa fii cel mai muncitor angajat, dar, daca vii mereu tarziu, lasi impresia de neseriozitate. Oamenii vad cine vine devreme si cine pleaca tarziu si-si vor forma o parere despre tine, fie ca este corecta sau nu. Reputatia profesionala este in pericol, asa ca pune alarma mai devreme.

Faci pe desteptul
Daca esti prea sigur pe tine, este o problema. Aminteste-ti sa fii modest si cunoaste-ti locul. Chiar daca ai terminat cu 10 nu inseamna ca esti prea bun pentru a copi rapoarte si atitudinea negativa nu te ajuta sa promovezi.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016