Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce ii face pe cei mai buni sa fie cei mai buni?

Tags: management si marketing, leader, leadership, echipa, afacere

Imi amintesc si acum (si, cel mai probabil, imi voi aminti toata viata) cum la orele de istorie referatul pe care il visam noaptea tremura in mainile mele mai ceva ca la un cutremur de 7 grade pe scara Richter.


Si chiar daca scapam cu viata (si cu note bune!) dupa fiecare astfel de val seismic, am ramas convinsa ca in cazul asta nu se poate aplica zicala conform careia ce nu te omoara te face mai puternic.


Altfel spus, am tremurat cu foile in mana si cand am terminat masterul, si la angajare si la toate prezentarile la care a trebuit sa iau parte ulterior. Am invatat insa, de-a lungul timpului, lectii care m-au facut sa inteleg de ce, poate si la 100 de ani, vor exista situatii in care abia voi reusi sa silabisesc una-doua cuvinte inainte ca pamantul sa inceapa sa se cutremure din nou.


Pot vorbi, fara absolut nicio problema, despre ceva care ma pasioneaza si pot vorbi, evident, ore in sir despre acelasi subiect pe care il cunosc. Purtata de un astfel de entuziasm, imi place sa cred ca discursul meu e unul care nu intampina niciun fel de dificultati.


Aceasta concluzie m-a dus cu gandul la faptul ca nu putem fi leaderi decat in anumite domenii, ca nu putem excela decat in anumite privinte si ca, daca vrem sa reusim, e sanatos pentru noi sa vrem sa fim cei mai buni intr-o singura directie si nu in zece.


Oricum ar fi, ceea ce facem ne va ajuta sa devenim mai eficienti in ceea ce intreprindem si nu intotdeauna ceea ce stim. Fiindca nu cunostintele ne ajuta, ci modul in care le folosim.


Daca ne dorim sa fim cei mai buni in ceea ce facem trebuie sa fim mai intai cei mai buni pentru noi. Sa credem in valorile pe care le promovam, sa ne tinem promisiunile, sa avem grija ca vestimentatia noastra (da, conteaza!) sa transmita exact ceea ce dorim sa transmitem prin afacerea noastra, cu mentiunea ca acelasi lucru ar trebui sa fie valabil si pentru salariati.


Daca ai in subordine o echipa, comporta-te cu acestia asa cum ai vrea ca ei sa se comporte cu clientii companiei tale. Nu te astepta ca ei sa fie motivati daca vorbele tale nu le reamintesc decat de faptul ca iti sunt subalterni. Intreaba-i in mod periodic daca sunt lucruri pe care le-ai putea face ca sa ii ajuti si aplica astfel un sistem de conducere care va aduce rezultate imbucuratoare.


Nu astepta feedback din partea angajatilor, fiindca nu toti vor avea mereu suficient curaj incat sa vina singuri la tine si sa iti transmita ce li se pare ca ar putea fi imbunatatit. Asigura-te ca nu atingi acel unghi mort in care managerul nu reuseste sa vada cu adevarat in interiorul echipei.

Acestea sunt doar cateva lucruri pe care le fac cei care sunt printre cei mai buni in domeniul lor. Nu sunt secrete de stat, nu contin potiuni magice sau formule create de cercetatori NASA. Tin de demnitatea de a fi om, de modul in care alegem sa crestem ca indivizi si de felul in care vrem ca ceea ce realizam sa schimbe ceva in jur.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016