Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evita cele 7 pacate antreprenoriale de baza

Tags: management, marketing, antreprenor, greseli antreprenorialem competitie, bani

Ca fiinte umane, chiar si antreprenorii trebuie sa evite tentatiile care pot sa-i impiedice sa atinga succesul. Acest trucuri te vor ajuta sa stai pe calea cea dreapta.
Viata antreprenoriala este plina de distractii si actiune. Este in continua miscare, deci foarte dinamica. Este si incarcata de multe optiuni. Unele duc la fericire si succes, dar multe altele duc la distrugere si esec. Odata ajuns in pozitia de antreprenor, esti supus riscului de a gresi.

Trecem acum in revista cele mai des intalnite capcane care te indeparteaza de implinirea viziunii tale. Si cum te poti proteja.

1. Concupiscenta

Succesul este ca un drog: bani, faima, o casa mai mare, o masina performanta. Toate astea iti atrag toata atentia, energia si resurselele importante construirii unui business. Antreprenorii sedusi de concupiscenta vor consuma mult timp si multi bani pe obiecte care sa le confirme statutul, punandu-si sub zodia riscului intreaga operatiune.

Evita tentatia stabilind un standard de succes in business, inainte de a te bucura de recompense. Concentreza-te ca afacerea ta sa aiba in continuare succes si rezerve de capital, inainte de a te relaxa.

2. Voracitate

Un apetit sanatos pentru afaceri este un lucru bun, dar companiile trebuie sa creasca intr-o maniera controlata si moderata pentru a atinge succesul. Antreprenorii sedusi de voracitate vor lua prea mult asupra lor in timp ce infrastructura este inca slaba, asa ca ca risca sa-si ruineze reputatia inainte de a o construi bine.

Evita tentatia stabilind tinte pe baza unei rate de crestere usor administrabile.

3. Lacomie

Este important sa maximizezi profiturile, dar nu in detrimentul sanatatii companiei, a ramurei de activitate si a reputatiei tale. Antreprenorii sedusi de lacomie vor lua decizii imorale care pot duce la la venituri crescute pe termen scurt in urma unor politici de marketing care le afecteaza reputatia si sustenabilitatea afacerii.

Evita tentatia gandind pe termen lung. Construieste o reputatie jucandu-te in termeni de fairplay cu angajatii, clientii si domeniul tau. 

4. Lene

Antreprenorii de succes stiu ca este nevoie de munca, iar succesul sustenabil are nevoie de timp pentru a creste. Antreprenorii sedusi de lene vor lua decizii neintemeiate, la repezeala, pe baza unor modele netestate, aruncand pe geam resurse valoroase si riscand pozitia tuturora.

Evita tentatia facandu-ti temele, avand rabdare si testand in continuu, inainte de a implica reputatia altora. Nu orice idee este buna doar pentru ca tu esti pasionat de ea.

5. Manie

Pasiunea este o componenta antreprenoriala vitala. Pasiunea necontrolata poate duce la un comportament si la decizii irationale. Antreprenorii sedusi de manie isi lasa emotiile sa domine, emana frica, ura si distrugere, intern si extern.

Evita tentatia concentrandu-te pe rezultatele dorite.

6. Invidie

Este un lucru bun sa ai competitie. Dar sa te inflamezi aiurea mereu nu este o strategie tocmai indicata. Antreprenorii sedusi de invidie isi vor consuma mare parte din timp si din resurse incercand sa-si saboteze competitorii si-si vor pierde propriile oportunitati de a performa si de a-si maximiza cresterea.

Evita tentatia concentrandu-te pe propriile realizari. Vei castiga unele batalii, vei pierde altele. Dar o afacere este un maraton, nu o alergare de viteza. Vei reusi daca toata energia ta este directionata spre maximizarea propriei performante.

7. Mandria

Un ego sanatos este de mare ajutor cand construiesti o afacere. Dar prea multa mandrie te impiedica sa vezi adevarul. Antreprenorii sedusi de mandrie insista mereu ca ideile lor sunt cele mai bune si nu primesc sugestii din exterior.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016