Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 motive pentru care esti nefericit

Tags: fericire, nefericire, dezvoltare personala, motive care determina nefericirea, solutii, griji, resentimente, pesimism, optimism

Priveste in jurul tau. Cati oameni au zambetul pe buze? Nu-i asa ca sunt foarte putini? Stii care ar fi motivul pentru care exista atat de multi oameni nefericiti? Exista 7 motive principale care determina nefericirea.
1. Sa iti faci griji
 
Mark Twain a spus urmatoarele cuvinte: “Am avut multe necazuri, dar multe dintre ele nu s-au intamplat vreodata.” Atunci cand ne facem griji, nu facem altceva decat sa ne cream o situatie negativa ipotetica din viitor, insa vom simti toate emotiile negative in prezent. Devenim nefericiti fara a avea un motiv intemeiat.
 
Ce sa faci: Nu iti mai face griji si fii fericit (Don’t worry, be happy!). Grijile nu iti fac niciun bine. Daca nu exista o solutie la problema, grijile nu te vor ajuta in vreun fel. Mai bine ti-ai canaliza energia spre gasirea unei solutii.
 
2. Sa nu detii controlul asupra propriei vieti
 
Poate fi foarte dificil sa fii fericit atunci cand toata lumea este impotriva ta. Daca iti asumi rolul de victima in propria viata, nu vei fi niciodata fericit. A fi victima inseamna sa nu detii controlul asupra propriei vieti. Sa crezi ca nefericirea ta este cauzata de factori externi - oameni, situatii, circumstante – si ca fericirea iti poate fi data de aceiasi factori. Inseamna sa traiesti o viata complet nefericita in speranta ca poate, candva, vei fi fericit „daca” anumite lucruri se vor intampla.
 
Ce sa faci: Ia-ti viata in maini si asuma-ti responsabilitatea pentru tot ce ti se intampla. Tu iei toate deciziile care iti determina fericirea sau nefericirea. Nu permite altcuiva sa decida pentru tine daca vrei sa fii fericit.
 
3. Sa nu poti renunta la resentimente
 
De cate ori te lasi cuprins de resentimente? Atunci cand ai resentimente fata de anumite persoane, tu esti singurul afectat. De cele mai multe ori, celalalt nu stie ce ganduri negative iti trec tie prin cap. Intre timp, tu devii nefericit, frustrat si suparat pe viata, iar acest lucru te afecteaza negativ pe toate planurile. Castigi ceva de pe urma resentimentelor?
 
Ce sa faci: Iarta si uita. Daca nu uiti, inseamna ca nu ierti cu adevarat. Doar asa vei putea fi din nou fericit. Nu uita ca daca ii permiti cuiva sa te enerveze, ii conferi control asupra ta. Daca vrei intr-adevar sa iti iei revansa, arata-i celuilalt ca nu te poate afecta si enerva. Vei fi mult mai fericit.
 
4. Sa ai un singur set de reguli
 
Daca tu consideri ca toata lumea ar trebui sa-ti impartaseasca modul de gandire si sa joace dupa regulile tale, conform standardelor tale, vei fi cea mai nefericita persoana din lume. De cate ori te-ai enervat fiindca cineva nu era de acord cu tine sau nu iti impartasea o convingere puternica?
 
Ce sa faci: Intelege faptul ca fiecare om are propriul set de reguli. Tu le ai pe ale tale, dar asta nu inseamna ca toti ceilalti ar trebui sa le respecte. Ceea ce tu consideri acceptabil sau neacceptabil este valabil doar pentru tine. Accepta faptul ca standardele tale sunt diferite de standardele celorlalti si vei observa ca nu te vor mai deranja multe lucruri care te enervau pana in prezent.
 
5. Sa te compari cu altii
 
A te compara mereu cu altii conduce inevitabil la nefericire. Intotdeauna vei descoperi ca cineva are mai multe decat tine, e mai inteligent ca tine, e mai  norocos ca tine.
 
Ce sa faci: Nu te mai compara cu altii. Accepta-ti viata asa cum este. Compara-te cu tine insuti, incearca mereu sa fii o versiune mai buna a ta.
 
6. Sa-ti ingreunezi singur viata
 
„Voi fi mai fericit cand voi castiga mai mult.” Multi dintre noi ne ingreunam singuri viata, fara macar sa ne dam seama. Nu ne stabilim obiective clare si realizabile, facem lucruri care nu ne plac, incercam sa fim altcineva.
 
Ce sa faci: Nu iti mai stabili obiective nerealizabile. Fa lucrurile care iti plac cu adevarat. Bucura-te de ceea ce ai in prezent, in loc sa vrei tot timpul altceva.
 
7. Sa fii pesimist
 
Daca obisnuiesti sa gandesti negativ, ghici ce? Vei avea parte de lucruri negative. Daca tu consideri ca nu ai noroc, chiar nu vei avea deoarece vei vedea doar lucrurile rele care se intampla si nu vei profita de ocaziile favorabile. Este foarte dificil sa fii fericit cand esti macinat de negativism.
 
Ce sa faci: Fii optimist. Vezi partea plina a paharului. In loc sa vezi partea negativa a lucrurilor, alege sa vezi partea pozitiva. Vei observa ca norocul ti se va schimba deoarece suntem ceea ce gandim.

Sursa: Pick The Brain
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 24 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

eliza 13-Aug-2012 15:38:55
prostii!! cum sa nu sufar cand altii au bani de calatorii?? cum sa nu sufar cand altii sunt mai iubiti ca mine? cum sa nu sufar, dom l e, cand altii au pile si intra pe posturi fara sa faca nimic??????? sa traiesc fericita, prefacandu-ma ca nu vad si nu pricep??? sunt sfaturi de rahat. i=as da cu poseta in cap oricarui psiholog daca mi-ar spune asa ceva. e vina tarii ca are presedinte prost si nu avem bani sa traim decent. nu e lux sa vrei sa vezi venetia intr-o viata de om. nu e lux sa vrei sa muncesti si sa castigi pe meritul tau totul in viata ta. mi-e scarba si prefer sa fiu nefericita, decat sa traiesc senin, ca prostul la gard, senin si nestiutor.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016