Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Forme avansate de rezistenta sau cand universul comploteaza

Tags: dezvoltare personala, steven pressfield, procrastinare, rezistenta, auto-sabotaj

N-as fi crezut. Adica mereu as fi incercat sa va conving ca viata nu ne pune bete in roate si ca totul ar trebui sa mearga lin daca ceva e menit sa se intample. Insa acum, din experienta, stiu ca vor aparea obstacole in permanenta si ca sunt acolo fiindca noi trebuie sa le depasim.


Cu cat ne apropiem mai mult de ceva important, cu atat drumul devine mai greoi, scrie Steven Pressfield intr-un articol pe blogul sau, intitulat Advanced Forms of Resistance.

Despre Steven Pressfield am scris si cu alta ocazie, cand am pomenit de cartea lui The War of Art in care explica diferenta dintre un amator si un profesionist, cel din urma fiind omul care isi doreste cu adevarat sa atinga un obiectiv si care se comporta ca atare, tratand situatia cu profesionalism.

Saptamana aceasta a decis sa povesteasca despre acele lucruri pe care le consideram accidente si pe care poate ca uneori nici nu le bagam in seama sau nu facem legatura intre motivul din spatele lor si consecintele mai mult sau mai putin vizibile din viitorul apropiat.

Pressfield spune ca toate aceste "accidente" fac parte din Rezistenta definita de el ca acea forta care ne tine departe de ceea ce vrem sa indeplinim si impotriva careia noi trebuie sa actionam continuu. Lenea e tot o forma de rezistenta si la fel e si mult indragitul termen de "procrastinare".

Si tot el aminteste de faptul ca, ori de cate ori se apropie de finalizarea unui proiect important sau urmeaza sa aiba loc un eveniment major, o multime de accidente incep sa aiba loc. Ba o mana rupta, ba o parcare facuta gresit fix in bara din spate a altei masini si tot soiul de aparente intamplari nenorocoase.

De ce se intampla asta? "Nu stiu", recunoaste Pressfield in prima instanta, amintind insa ca una dintre teoriile existente si cu care pare sa fie si de acord este cea conform careia ne auto-sabotam. Daca ne cream alte probleme, nu mai avem timp sa lucram. Rezistenta capata astfel forme concrete, reale, si se asaza intre noi si ceea ce avem de facut.

Tot Pressfield aminteste si de sabotajul din partea celorlalti si spune ca unele dintre persoanele din viata noastra ne pot sabota inconstient, facand tot ce le sta in putinta sa ne incurce planurile.

Ce spuneti de asta? Va sunt cunoscute astfel de imprejurari? Recunosc ca eu le-am experimentat pe amandoua si ca, odata identificate, sunt mult mai usor de combatut.


Iar pe Steven Pressfield il puteti citi saptamanal aici.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016