Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Un burger de 345.000 de dolari poate salva omenirea de foamete
Tags: burger, carne de cultura, productie de carne, animale, abator, foamete, mediu
Este probabil un fel de mancare care nu va intra prea curand in restaurantele fast-food, dar acest hamburger extrem de scump, fabricat in-vitro, ar putea fi antidotul unor probleme globale, cum ar fi foametea si schimbarea climatica.
Este probabil un fel de mancare care nu va intra prea curand in restaurantele fast-food, dar acest hamburger extrem de scump, fabricat in-vitro, ar putea fi antidotul unor probleme globale, cum ar fi foametea si schimbarea climatica.
Carnea de cultura este diferita de carnea de imitatie (cum ar fi mancarea vegetariana facuta din soia sau proteine de gluten) prin faptul ca este produsa chiar din carne adevarata.
Reuters explica:
Folosind celulele stem colectate din resturi animaliere de la abator, se aplica apoi un amestec de zaharuri, aminoacizi, lipide, minerale si alti nutrienti necesari pentru cresterea corecta.
Pana acum, s-a reusit producerea unor fileuri cu o lungime de 2,5 cm si cu o latime mai mica de 1 cm. Feliile sunt insa atat de subtiri, incat poti vedea prin ele.
Daca insa punem suficiente asttfel de felii una peste alta – cam 3.000 – si daugam si ceva grasime, produsa, bineinteles, tot in laborator, putem obtine primul burger din carne de cultura.
Desi procesul este inca unul costisitor, oameni de stiinta sunt de parere ca acest tip de carne produsa de om are otentialul de a fi mult mai eficienta si mai putin daunatoare mediului decat roductia obisnuita de carne.
"Productia de carne din animale vii nu este sustenabila", a declarat Post pentru Reuters."Nu din ounct de vedere ecologic si nici al volumului. In momentul de fata, folosim peste 50% din terenul agricol pentru cresterea animalelor".
Iar cererea pentru carne este in crestere.
Institutul Worldwatch estimeaza ca, anual, 56 de miliarde de animale sunt crescute si ucise pentru hrana, ceea ce creste cu 18% emisiile de gaze cu efect de sera.
Carnea de laborator ar reduce emisiile cu 95% si utilizarea de terenuri cu 98%.
Autor: Alina Negrutiu
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota:
5
din 5
- 1 vot.
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.