Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 metode prin care sa iti gestionezi venitul lunar

Tags: tbi, depozitul online tbi, venit lunar

Nevoia de gestiune si economisire a banilor a devenit din ce in ce mai importanta. Contextul economic actual este unul dificil, iar perspectivele nu sunt tocmai grozave. Dincolo de asta, trebuie sa ai bani pentru situatii imprevizibile, cum ar fi aparitia unor probleme de sanatate sau nevoia achizitionarii unor bunuri importante, precum o masina.
1. Evidenta cheltuielilor

Tu stii pe ce lucruri se duc banii tai? Daca da, inseamna ca ai o evidenta a cheltuielilor pe care le faci. Poate fi vorba de o aplicatie pentru smartphone, un tabel in Excel sau, pur si simplu, un mic jurnal scris intr-o agenda.

Iti recomandam sa te gandesti la o asemenea evidenta a cheltuielilor, pentru ca s-ar putea sa ai destule surprize in privinta unor cheltuieli lunare care nu sunt deloc necesare. De exemplu, cumparaturile din impuls sunt cele mai frecvente obiceiuri care afecteaza venitul tau lunar. Marketing-ul online este suficient de agresiv pentru a te stimula sa adaugi in cos, asadar, fara sa-ti dai seama de adevarata utilitate a produsului sau serviciului. 

Ca si metode de economisire, poti avea in vedere renuntarea la anumite abonamente de entertainment, mai ales daca nu apuci sa le folosesti, la comandarea frecventa de mancare fast-food la domiciliu sau alte vicii, mai ales cele nesanatoase. 

De asemenea, o alta recomandare este sa-ti faci o lista de cumparaturi atunci cand mergi intr-un supermarket. Pune in cos doar produsele necesare, nu ce ti-ar putea trebui la un moment dat. In plus, vei economisi timp. Este un mod excelent de organizare si de a te opri din a cheltui bani pe produse care fie vor expira, fie nu le vei folosi prea curand, din diverse motive. 

2. Stabilirea unui plan de obiective

O perspectiva economica buna pentru tine si familia ta nu se poate intrevedea fara un plan prin care sa-ti stabilesti obiectivele pe fiecare luna sau an. Este un fel de prognoza economica la care sa te astepti. Te va ajuta sa te orientezi, astfel incat sa nu te surprinda mai nimic din ceea ce iti propui.  

Prin urmare, poti apela la o strategie a bugetului lunar de tipul „50-30-20”. Ce inseamna asta?
  • 50% din venituri le poti aloca cheltuielilor fixe, asa cum sunt facturile, ratele, intretinerea, alimentatia etc. 
  • 30% din venituri le poti aloca cheltuielilor variabile, asa cum sunt hainele, vacantele sau petrecerea timpului liber. 
  • 20% din venituri le poti aloca economiilor. 
Gandeste-te asa: daca visezi la o mobila noua sau o vacanta intr-o destinatie preferata, va trebui sa-ti planifici bine bugetul. Altfel, niciodata nu vei avea bani suficienti pentru a-ti indeplini dorintele. Asadar, planificarea este intotdeauna buna!

3. Pune lunar deoparte o suma de bani

Este o masura practica, insa exista o problema cu punerea deoparte a unei sume de bani lunar. Daca pui banii numerar intr-o pusculita, de exemplu, exista tentatia de a lua bani oricand de acolo. Desigur, poti pune pusculita intr-un loc care nu este la vedere, dar tot te vei lovi de simplul gand ca ai bani la indemana prin casa. 

De aceea, cel mai bine ar fi sa strangi economiile in depozitul online de la TBI. Banii acestia ii poti folosi atunci cand apar situatii neprevazute in viata ta sau ai nevoie de ei pentru a-ti achizitiona bunuri importante. In plus, te vei putea bucura si de o dobanda avantajoasa.

4. Plateste totul la timp

Este foarte important acest aspect, de aceea incearca sa faci tot posibilul sa achiti tot ce este nevoie la timp! Acum ai la dispozitie instrumente automate care sa faca plata directa a facturilor sau aplicatii de tip reminder pe care sa le activezi pe telefon.

Neplata utilitatilor, spre exemplu, vine cu penalitati de care nu prea ai cum sa scapi. In situatia in care aduni mai multe facturi neachitate, o sa ai dificultati financiare care vor afecta si urmatoarea luna si tot asa. Practic, vei avea tendinta sa intri in economii, asta daca le ai disponibile.  

5. Economisirea banilor inseamna perseverenta

Intr-adevar, sa economisesti bani nu este usor, mai ales daca esti la inceputul acestei bune practici care te va ajuta sa gasesti mai multa liniste pentru viitor. Vei avea nevoie de perseverenta pentru a reusi. Chiar daca in primele luni vei observa ca planul tau nu decurge foarte bine, nu renunta, oricat de dificil ti s-ar parea. 


Gestionarea venitului si economisirea banilor vor aduce aspecte bune in viata ta. Dincolo de siguranta ca ai niste bani disponibili oricand, pentru nevoi urgente sau absolut necesare, starea ta psihica si emotionala va fi una pozitiva. 


Sursa foto: Shutterstock 
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016