Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli des intalnite la freelanceri sau unde se duc freelancerii cand dispar?

Tags: freelancer, freelaceri, clienti, cheltuieli, afacere, liber-profesionist

Sa fii freelancer nu inseamna, desi cuvantul ne poate duce usor cu gandul la libertate, ca te bucuri de un program pe care ti-l vei putea modela dupa bunul plac. Daca nu esti decis sa muncesti mai ceva decat atunci cand erai angajat, cel putin in perioada de inceput, vei vedea ca in cel mai scurt timp viata de freelancer nu o sa ti se para cea mai buna idee.

Aceasta impresie se va datora insa tocmai faptului ca alegi sa mergi in directia in care consideri ca lucrurile ar trebui sa se deruleze usor. Ai grija sa nu faci greselile de mai jos si fa in asa fel incat ceea ce faci sa fie facut mereu cel mai bine posibil!


Iata 4 greseli des intalnite si care ne pot distruge cariera inainte a o lansa macar:

1. Lasam de la noi si ne pliem dupa clienti.

Clientii nu se vor da in laturi de la a ne consuma din timpul care pentru noi chiar va ajunge sa insemne bani. Si nu o sa ii intereseze ca vom fi nevoiti sa facem schimb de zeci de e-mail-uri inainte de a ajunge la un rezultat. Trebuie sa avem in permanenta grija la modul in care ne folosim timpul.

2. Nu tinem o evidenta a incasarilor si a cheltuielilor.

Este esential sa avem o evidenta a ceea ce castigam si a ceea ce achitam. Sa fim freelanceri inseamna ca ne ocupam de propria afacere, iar o gestiune eficienta a acestor sume de bani ne va ajuta sa progresam din punct de vedere financiar.

3. Nu tinem cont de ceea ce datoram statului.

Ca liber-profesionist, va trebui sa ne achitam singuri darile la stat, responsabilitate care inainte revenea angajatorului. Trebuie sa ne platim toate contributiile obligatorii si sa fim la zi cu ele pentru a nu acumula datorii care sa ne ingreuneze mai tarziu parcursul profesional.

4. Oamenii nu se pot baza pe noi.

Am cunoscut multi oameni care au dat inapoi in fata unor proiecte pe care le aveau de facut. Chiar daca unii freelaceri se plang ca unii clienti le dispar, exista si clienti care se plang ca le-au disparut freelancerii.

Dar dincolo de cei care aleg sa isi fac astfel publicitate negativa, mai sunt si cei care nu rezista in campul liber-profesionistilor fiindca fac unele dintre greselile de mai sus. Sa nu fim unul dintre acei freelanceri care nu au reusit sa isi urmareasca visul.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016