Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine este barbatul care a spart site-ul Presedintiei Romaniei si a retras bani din conturile a 60.000 de romani

Tags: site presedintie, presedintia romaniei, spargere site, conturi bancare furate, retragere numerar cont bancar

DIICOT audiaza un barbat suspectat ca a spart site-ul oficial al Presedintiei pentru a obtine date informate si care a colectat ilegal date de pe 62.000 de carduri bancare de pe care a retras bani.
Reprezentantii DIICOT sustin ca exista suspiciuni despre un barbat care a accesat fara drept sistemul informatic care gazduieste server-ul www.presidency.ro, site-ul oficial al Presedintiei Romaniei, accesul la acest sistem informatic fiind restrictionat sau interzis pentru anumite categorii de utilizatori, in scopul obtinerii de date informatice, prin folosirea fara drept a unor programe detinute si utilizate pentru efectuarea unor atacuri informatice.

Aceeasi persoana a detinut fara drept datele a 62.000 de card-uri bancare unice, date care au fost obtinute in mod ilicit si care permiteau, in urma accesarii in mod neautorizat a unor sisteme informatice, efectuarea unor operatiuni de retragere in numerar, incarcare sau descarcare a unui instrument de moneda electronica ori de transfer de fonduri, prin utilizarea, fara consimtamantul titularului, a unui instrument de plata electronic sau a datelor de identificare care permit identificarea acestuia, date care urmau a fi folosite in vederea prejudicierii utilizatorilor reali.

De asemenea, exista suspiciuni ca acesta "a transmis in mod neautorizat catre alte persoane 3.449 de card-uri bancare unice, continand date de identificare ale unor card-uri bancare apartinand unor utilizatori, date care au fost obtinute in mod ilicit", potrivit DIICOT.

Sumele de bani reprezentand contravaloarea datelor de card-uri bancare transmise de barbat in mod neautorizat erau trimise prin intermediul Western Union sau Money Gram unei alte persoane, U.A., ori erau convertite in moneda virtuala, prin intermediul unor site-uri specializate in achizitionarea si tranzactionarea monedei virtuale bitcoin, site-uri care asigurau anonimatul beneficiarului.

Valoarea monedelor virtuale detinute de catre barbat era transformata in moneda conventionala - dolari sau euro si ulterior transferata in conturile acestuia deschise la banci din Romania sau in conturile numitei U.A, se arata in comunicatul DIICOT.

Din aceste conturi, acestia faceau in mod repetat retrageri in numerar, folosind o parte din sumele de bani astfel obtinute in vederea achizitionarii de bunuri. Valoarea totala a sumelor de bani obtinute in urma savarsirii infractiunilor identificate pana la acest moment in cauza este de 643.564 de lei.

Anchetatorii sustin ca principalul suspect locuieste in Cluj-Napoca, are 37 de ani si nu are ocupatie.

Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016