Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google AI Overviews se extinde in 6 tari

Tags: google search, ai overviews, google ai overviews, ai, inteligenta artificiala

Google a anuntat extinderea AI Overviews in sase noi tari, dupa lansarea initiala in Statele Unite ale Americii (SUA) din luna mai. Aceasta functionalitate, care foloseste inteligenta artificiala (AI) pentru a rezuma rezultatele cautarii, este de acum disponibila si in Regatul Unit al Marii Britanii, India, Japonia, Indonezia, Mexic si Brazilia, impreuna cu suport pentru limbile locale din fiecare tara.
Implementarea graduala in cele sase noi tari va testa eficienta functiei in diferite limbi si contexte culturale.

Google sustine ca feedbackul din testele initiale a fost pozitiv, inclusiv din SUA si Search Labs la nivel global, insa ramane de vazut cum vor raspunde utilizatorii din aceste piete.
 
Potrivit Google, se testeaza extensiv modul in care oamenii raspund la actualizari. De la lansarea din SUA, au constatat ca persoanele care folosesc AI Overviews utilizeaza functia de cautare mai mult, iar utilizatorii care cauta ajutor cu subiecte complexe sunt mai implicati si revin constant. In plus, s-a observat o implicare mai mare din partea utilizatorilor tineri, cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, atunci cand folosesc cautarea prin AI Overviews.
 

Noi functionalitati 
 

Google a introdus mai multe actualizari pentru AI Overviews:
 
  • Un nou afisaj de linkuri pe desktop si mobil pentru a evidentia site-urile web relevante
     
  • Linkuri experimentale integrate in textul prezentarilor AI
     
  • O functie de salvare pentru prezentarile AI specifice
     
  • O optiune de simplificare a limbajului in unele rezumate


 

Implicatiile potentiale pentru editori
 

Desi Google afirma ca clickurile generate de AI Overviews sunt de „calitate superioara” si ca utilizatorii petrec mai mult timp pe site-urile vizitate, impactul complet asupra editorilor ramane inca neclar.
Adaugarea linkurilor integrate in text si noul afisaj de linkuri ar putea afecta interactiunile utilizatorilor cu rezultatele cautarii si navigarea catre site-uri externe.
Unii experti SEO si-au exprimat ingrijorarea cu privire la potentialul rezumatelor generate de AI de a reduce necesitatea utilizatorilor de a accesa sursele de informatii, potrivit Search Engine Journal.
 
Conform informatiilor prezentate de Google, utilizatorii adreseaza intrebari mai lungi, aprofundeaza subiecte complexe si descopera noi perspective, ceea ce inseamna mai multe oportunitati pentru utilizatori de a gasi continut de la editori, companii si creatorii de continut.
 
Cu ajutorul AI Overviews, au observat ca utilizatorii viziteaza o diversitate mai mare de site-uri web pentru a obtine raspunsuri la intrebari mai complexe. Atunci cand utilizatorii acceseaza pagini de rezultate de cautare cu AI Overviews, aceste clickuri sunt de o calitate mai buna pentru site-uri, utilizatorii petrecand mai mult timp pe paginile pe care le viziteaza.
 
Pe masura ce evolueaza experienta de cautare cu AI Overviews, Google anunta ca va continua sa se concentreze pe facilitarea accesului oamenilor la informatii si perspective dintr-o gama diversa de surse. 
 
Sursa foto: blog.google
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016