Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

​Meta vrea mai putina cenzura si mai mult continut politic pe Facebook si Instagram

Tags: meta, facebook, instagram, zuckerberg

Fondatorul companiei Meta, Mark Zuckerberg, a anuntat schimbari semnificative in politicile de moderare a continutului, care vizeaza reducerea cenzurii si promovarea continutului politic.

Eliminarea programului de fact-checking


Zuckerberg a declarat ca va renunta la programul de fact-checking (verificare a faptelor) realizat de terti, considerand ca acesta a fost prea partinitor politic si a erodat increderea utilizatorilor. In locul acestuia, compania va implementa un sistem de "community notes", similar cu cel utilizat de platforma X (fostul Twitter), prin care utilizatorii pot oferi context si avertismente la postarile potential inselatoare.
 

Relocarea echipelor de moderare si schimbarea politicilor de continut


Echipele de moderare a continutului din SUA vor fi mutate din California in Texas, cu scopul de a diminua preocuparile legate de partinirea politica. Meta va simplifica politicile de moderare, concentrandu-se pe continut ilegal si incalcari grave, reducand utilizarea filtrelor automate care au dus la eliminarea excesiva a continutului.
 

Recomandarea de continut politic si colaborarea cu administratia Trump


Compania intentioneaza sa recomande mai mult continut politic utilizatorilor care doresc acest tip de informatii in feed-urile lor de pe platformele Facebook, Instagram si Threads. Aceasta decizie vine in contextul revenirii lui Donald Trump la Casa Alba, Zuckerberg exprimandu-si disponibilitatea de a colabora cu noua administratie pentru a promova libertatea de exprimare pe platformele Meta.
 

Critici la adresa presei traditionale si a Uniunii Europene


CEO-ul Meta a criticat presa traditionala pentru partinire si a exprimat rezerve fata de reglementarile Uniunii Europene privind moderarea continutului online, sugerand ca acestea ar putea limita libertatea de exprimare. Potrivit lui Zuckerberg, guvernele si mass-media traditionale au facut presiuni pentru a cenzura din ce in ce mai mult, iar mare parte ar fi in mod clar politic.

Sursa foto: pexels.com
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016