Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

​TikTok, vizata de procese in 14 state pentru impactul asupra sanatatii mintale a copiilor

Tags: tiktok, proces tiktok, sanatate

O coalitie formata din 14 state americane a intentat, marti, procese impotriva TikTok, acuzand compania de afectarea sanatatii mintale a tinerilor.
Principalele plangeri vizeaza algoritmii TikTok, despre care se spune ca sunt conceputi sa creeze dependenta, expunand copiii si adolescentii la continut daunator si provocari virale periculoase, care au dus la accidente grave si chiar decese.

Potrivit plangerilor, aplicatia contribuie la cresterea ratelor de anxietate, depresie si probleme de imagine corporala prin designul sau care incurajeaza utilizatorii sa petreaca ore indelungate pe platforma. In plus, TikTok este acuzata de colectarea ilegala a datelor copiilor sub 13 ani, incalcand reglementarile de protectie a vietii private.

Procurorii atrag atentia asupra unor caracteristici ale TikTok, cum ar fi scrolling-ul nesfarsit, notificarile frecvente si filtrele de frumusete care creeaza standarde nerealiste de aspect fizic. Aceste filtre, care fac utilizatorii sa para mai slabi sau machiati, contribuie la probleme legate de imaginea corporala si la comparatii sociale nesanatoase, amplificand tulburarile mintale si fizice la adolescenti.

In plus, statele implicate in aceste procese acuza TikTok ca isi bazeaza modelul de afaceri pe maximizarea timpului petrecut de tineri pe platforma pentru a creste veniturile din publicitate. Procurorii generali sustin ca sistemul de recomandare al continutului este proiectat sa pastreze minorii cat mai mult timp pe platforma, in ciuda efectelor daunatoare ale utilizarii compulsive. Conform plangerilor, TikTok stie ca utilizarea compulsiva a platformei sale dauneaza sanatatii mintale a milioane de copii si adolescenti din Statele Unite, dar continua sa valorifice acest comportament.

Reprezentantii TikTok au respins aceste acuzatii, declarand prin purtatorul de cuvant Alex Haurek ca plangerile sunt „inexacte si inselatoare” si ca platforma continua sa implementeze masuri de protectie pentru tineri. Acesta a mai sustinut ca TikTok a colaborat cu procurorii generali pentru a gasi solutii constructive la provocarile din industrie si ca a implementat masuri de siguranta, precum limitele de timp pentru utilizatori si filtrele pentru continut inadecvat.

🤑Cu toate acestea, statele reclama ca masurile sunt insuficiente si doar de fatada, mai degraba pentru a calma ingrijorarile parintilor decat pentru a proteja cu adevarat tinerii utilizatori, acuzand platforma ca prioritizeaza profitul in detrimentul bunastarii tinerilor.

Sursa foto: pexels.com
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016