Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 greseli frecvente care ucid productivitatea

Tags: productivitate, greseli, proiecte, multitasking, eficienta

Ne dorim sa fim cat mai productivi. Insa atunci cand consideram ca suntem productivi, avem tendinta sa facem anumite greseli, care, culmea, reduc productivitatea. Pentru a le preveni, trebuie mai intai sa le recunoastem.
Greseala nr. 1 – Sa nu ai o viziune clara
Cand iti doresti sa cresti productivitatea, ai tendinta sa faci lucrurile mai repede, insa asta nu inseamna ca le faci si mai bine. De multe ori, uitam care este obiectivul principal. Atunci cand te concentrezi asupra modului in care sa faci lucrurile si uiti DE CE ai ales sa le faci, devii contraproductiv.
 
Greseala nr. 2 – Multitasking-ul
Obisnuiesti sa vorbesti la telefon in timp ce scrii un mail si te mai uiti din cand in cand si la stirile de la televizor? Cea mai mare greseala a oamenilor productivi este multitasking-ul. Cele mai recente studii demonstreaza ca oamenii nu pot procesa mai multe lucruri in acelasi timp. Atunci cand citesti un articol pe internet si incerci sa vorbesti cu cineva la telefon in acelasi timp, de fapt faci lucrurile in paralel.
 
Multitasking-ul este contraproductiv deoarece esti nevoit sa revii mereu asupra informatiilor pentru a te asigura ca nu ai gresit sau pentru a-ti aminti unde ai ramas. Incearca sa citesti ceva in timp ce vorbesti la telefon. Vei reciti aceleasi pasaje de zeci de ori. Sau nu vei fi atent la conversatia telefonica.
 
Greseala nr. 3 – Folosirea prea multor instrumente si sisteme
Ne place sa folosim cat mai multe instrumente care au scopul de a ne creste productivitatea. Problema este insa ca puteam cadea in capcana de a utiliza prea multe aplicatii si instrumente utile, care ne incarca inutil timpul. Intreaba-te mai degraba cate din aplicatiile si sistemele pe care le folosesti zilnic sunt cu adevarat necesare si renunta la cele inutile.
 
Greseala nr. 4 – Asumarea prea multor proiecte
Ne place sa facem lucrurile sa se intample. Din pacate, cu cat devenim mai eficienti, cu atat avem mai multe  lucruri de facut. Poate ca ne plac provocarile sau poate ca avem incredere ca ne vom descurca pana la urma. Ne putem entuziasma cu usurinta si ne putem asuma prea multe proiecte pe care sa nu le putem finaliza. Incearca sa limitezi numarul de proiecte la care lucrezi, iar daca ai de realizat un proiect foarte important, nu iti mai asuma niciun alt proiect.
 
Greseala nr. 5 – Odihna insuficienta
Oamenii productivi sunt extrem de activi, vor sa faca multe intr-un timp scurt. Atunci cand sunt extrem de ocupati, au tendinta sa isi sacrifice odihna. Aceasta este o mare greseala deoarece corpul si creierul nostru au nevoie sa se refaca pentru a putea functiona la capacitate maxima. Daca nu te odihnesti suficient, nu vei fi cu siguranta mai productiv.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016