Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti faci un CV remarcabil

Tags: cum faci un cv, cv remarcabil, aspecte personale, adresa de e-mail

Multi oameni nu sunt chemati nici macar la un interviu de angajare desi au experienta ceruta de companii. Care crezi ca este motivul principal?
Pentru ca oferta de locuri de munca depaseste cu mult cererea si pentru ca timpul inseamna bani si nimeni nu isi permite sa il piarda, angajatii de la resurse umane nu petrec foarte mult timp analizand gramezile de CV-uri pe care le primesc. De aceea, este important ca CV-ul tau sa aiba ceva care sa atraga atentia si sa nu aiba ceea ce au toate celelalte.

Iata cateva modalitati prin care sa ai un CV care poate fi remarcat:

1. Treci direct la subiect. Din moment ce ai aplicat pentru un loc de munca, un lucru este cert: iti doresti sa il obtii. Asa ca in CV-ul tau nu au ce cauta introducerile lungi si plictisitoare.

2. Treci peste toate experientele anterioare irelevante. Ai studiile si pregatirea necesara pentru un post de manager? Asta inseamna ca nu trebuie sa treci in CV un job sezonier in care ai lucrat ca opatar pe timpul verii.

3. Acorda atentie aspectelor personale: starea civila, religia, date personale (cod numeric personal, adresa). Poate ca aceste date erau obligatorii in trecut, insa in prezent este ilegal ca un angajator sa iti ceara aceste detalii daca nu au nicio relevanta pe postul pe care iti doresti sa il ocupi.

4. CV-ul tau nu trebuie sa depaseasca o pagina. Intr-adevar, asta poate fi dificil pentru persoanele care au o lunga experienta profesionala cu care se mandresc. Insa, desi te mandresti cu aceste aspecte nu inseamna ca sunt neaparat si relevante. In plus, angajatorii nu au timp sa citeasca toate detaliile.

5. Nu iti enumera hobby-urile. De pasiunile tale nu prea ii pasa nimanui niciunui lider atunci cand isi cauta un angajat. Asa ca nu iti umple CV-ul cu alte lucruri irelevante care nu reprezinta interes pentru postul pe care iti doresti sa il ocupi.

6. Nu pune angajatorii in situatia in care trebuie sa iti ghiceasca varsta. Desi mentionam anterior ca informatiile personale este indicat sa nu le mentionezi, varsta ta conteaza pentru multe locuri de munca, asadar, nu iti determina angajatorii sa o ghiceasca din fotografia atasata CV-ului.

7. Nu scrie la persoana a III-a. Deoarece iti scrii singur CV-ul, nu poti vorbi despre tine la persoana a III-a, ci la persoana I.

8. Fa-ti o adresa de e-mail profesionala. Nu poti scrie in CV o adresa de e-mail care contine o porecla sau ceva ce ti se pare tie amuzant. O adresa de e-mail profesionala este formata strict din numele tau.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016