Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajarea pe un post bun dezvolta paranoia si frica de esec

Tags: afacere de succes, teama de esec, teama si paranoia, planuri distruse

Oricarui om de afaceri i se intampla sa aiba zile mai putin bune, cu atat mai mult unui simplu angajat. O afacere nu aduce neaparat succesul dorit, ea poate aduce si diferite catastrofe.
Home Away, al carui cofondator este Brian Sharples, a pierdut o suma formata din sapte cifre in doar trei ore. In prezent este un director executiv de succes care a avut un profit destul de mare in anul 2011. La inceput, Sharples era doar un antreprenor fara experienta, care a avut un plan de afaceri de a produce intalniri de weekend pentru cei care vand si cumpara masini la mana doua. La inceput a investit suma de 1 milion de dolari. Ghinionul sau a fost ca in weekendul in care trebuia sa aiba loc marea deschiderea a avut loc o furtuna ciudata, care a aparut din senin. Vantul a batut cu o viteza de aproximativ 70 de mile pe ora. "Acest lucru a fost unul devastator, avand in vedere ca toate masinile au fost distruse, insa a fost bine ca nimeni nu a fost ucis si m-am gandit atunci sa reiau evenimentul", povesteste Brian.

"In timp, am acumulat experienta si am facut multe alte lucruri pe care le inveti in calitate de antreprenor. Insa, oricat de multe ai invata, singurul lucru care ramane pentru totdeauna este tentatia de a-ti asuma riscuri mari", explica omul de afaceri.

Iata prin ce trec angajatii care isi asuma sarcini importante:

1. Teama si paranoia

Paranoia si frica nu sunt tocmai calitatile pe care Brian  le-a apreciat la propria persoana. Mai mult decat atat, aceste defecte ii influentau si echipa. El a ajuns la concluzia ca aceste doua defecte iti pot influenta in mod negativ afacerea si te pot duce chiar la faliment. De asemenea, atat teama cat si paranoia, te fac sa te indoiesti de persoanele din jur si mai ales de propria persoana.

2. Esecul

Esecul, in opinia lui Brian, nu ar trebui sa te faca sa te simti prost. Ar trebui sa te faca sa te simti mai destept. Daca nu, acest lucru indica faptul ca nu esti foarte inderesat de lucrurile pe care le faci."De obicei, atunci cand fac angajari, imi intreb potentialii angajati ce au invatat de pe urma unui eveniment neplacut sau care pur si simplu nu a mers foarte bine. De obicei primesc raspunsuri precum: Sunt interesat de oameni care au avut experiente negative in timpul vietii si inca sunt apti pentru a vorbi despre aceste catastrofe din viata lor, este un lucru de apreciat."

3. Momentul in care iti este distrus un plan

Esecul instruieste oamenii si ii invata pe antreprenori ca viata in acest domeniu nu este mereu frumoasa." De cele mai multe ori vin la mine antreprenori tineri cu planuri de afaceri mari si imi aduc aminte ca asa eram si eu cand aveam  varsta lor, si totul parea sa mearga atat de bine", sustine Sharples.

"Sunt foarte intrigat atunci cand cinvea vine si spune: Uite sunt foarte entuziasmat in legatura cu aceasta afacere. Acea persoana trebuie sa inteleaga ca si deschiderea unei afaceri ca orice alt lucru, are avantaje si dezavantaje. Mai exact, ai motive sa crezi ca aceasta afacere va avea succes, insa din pacate ai motive pentru care trebuie sa te si ingrijorezi. Din nefericire pentru starea ta de spirit, insa  pentru succesul afacerii tale, trebuie sa fii in alerta tot timpul.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016