Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poti deveni din angajat antreprenor

Tags: antreprenori, angajati, succes, kerri strug, munca

Este usor sa-i urasti pe cei care au succes: pe miss Balul Bobocilor, pe presedintele Comitetului de parinti, pe castigatorul medaliei de aur la sarituri cu prajina. La fel si pe patronul, pe omul de afaceri care a reusit sa faca ceea ce altora li se pare o munca de Sisif.
Luarea in considerare a motivelor pentru care altii au succes echivaleaza cu inghitirea unei pastile amare. Asadar, sunt unii nascuti sa poata face ceea ce le e altora imposibil? Natura sau buna crestere, care dintre acestea separa simplul angajat de antreprenorul de succes?
 
O afacere reusita incepe cu un vis, dar cu totii visam, asa-i? Nu trebuie insa sa uitam si de alti trei factori care transforma o idee buna intr-o rasplata dorita.
 
1. Dorinta nelimitata
 
Nu este acelasi lucru cu optimismul. Este vorba de abilitatea de a ramane neinfricat, chiar daca pare imposibil sa incepi sau sa continui sa contruiesti pornind de la propria idee. Exact cum atleta Kerri Strug a luat medalia de aur la saritura cu prajina, pentru ea si pentru echipa Statelor Unite, in 1996, aterizand pe un picior cu probleme, la fel doare sa faci afaceri. Oamenii de afaceri stau in joc si cand sunt obositi, cand sunt bolnavi, ingrijorati sau stiu ca pot sa-si piarda si ultimul leu din buzunar.
 
2. Acceptarea realitatii
 
Poate credeti ca un antreprenor trebuie sa treaca dincolo de coordonatele realitatii, pentru a-i forta limitele. Nu. Faptul ca inteleg adevarul brutal le permite sa ocoleasca obstacolele.
 
3. Adoptarea filosofiei "crearea valorii sau moartea"
 
Aceasta calitate produce majoritatea conflictelor. Aproape toata lumea dintr-o companie il uraste pe patron. In mod normal, angajatii se opun adoptarii unui nou produs, intrarii pe o piata noua, a abordarii unui nou mecanism de livrare, a orice e nou. Durerors, dar adevarat, antreprenorii de geniu renunta la oricine sta in calea supravietuirii sau a progresului.
 
Geniul nu-ti aduce nimic, decat o idee de debut care trebuie urmata de munca. Libertatea de a face ceea ce-ti doresti vine, probabil, dupa ce ai iesit la pensie sau nu ai incotro. Entuziasmul lansarii devine, cu timpul, o amintire frumoasa, iar mesele reci si luate pe fuga incep sa fie enervante. Dar durerea este parte din drumul spre succes. Neplacerea de a-ti pierde prieteni care ti-au fost, odata ca niciodata, colegi, tocmai pentru ca nu sufereau schimbarea continua.
 
Nu-i invidiati asadar pe antreprenorii buni. Infatisarea placuta, abilitatile fizice sau profesionale sunt toate castigate, nu mostenite.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016