Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
10 motive pentru care angajatii tai te urasc
Tags: motive pentru care angajatii te urasc, manager, sef, subapreciere, aroganta
Simti ca nu esti pe aceeasi lungime de unda cu angajatii tai? Daca esti curios sa afli ce anume ii deranjeaza si de ce sunt nemultumiti, iti prezentam in continuare zece motive plauzibile.
Simti ca nu esti pe aceeasi lungime de unda cu angajatii tai? Daca esti curios sa afli ce anume ii deranjeaza si de ce sunt nemultumiti, iti prezentam in continuare zece motive plauzibile.
Daca nu le spui angajatilor exact ce au de facut, acestia vor bajbai si vor face numeroase greseli pana vor obtine rezultatul dorit. Nu vei face decat sa creezi confuzie si sa prelungesti termenele de finalizare a proiectelor. Daca ai fi fost clar de la inceput, ai fi economisit timpul si energia angajatilor. Nu ar trebui sa te mire faptul ca angajatii vor fi din ce in ce mai nemultumiti si nervosi.
2. Favorizezi anumiti angajati
Este firesc sa iti placa mai mult de unii angajati si mai putin de altii. Insa aceste preferinte nu ar trebui sa iti afecteze deciziile. Toti angajatii ar trebui tratati in mod egal, altfel vor exista numeroase dispute si neintelegeri.
3. Esti indecis
Nu este intotdeauna placut sa fii sef. Tu trebuie sa iei toate deciziile. Insa aceasta este responsabilitatea ta. Daca nu poti lua decizii ferme atunci cand se cere, vei avea parte de angajati frustrati si anxiosi. Nu mai amana luarea deciziilor, in special atunci cand acestea afecteaza activitatea angajatilor.
4. Porti pica
Daca vrei sa ai succes in mediul profesional, trebuie sa ierti si sa uiti. Daca un angajat a gresit in urma cu trei luni, nu poti aduce in discutie greseala respectiva la fiecare sedinta. Nu te razbuna pe angajati si invata sa treci peste greseli. Doar tu ar trebui sa le oferi angajatilor un exemplu demn de urmat.
5. Iti place sa barfesti
Daca obisnuiesti sa barfesti cu angajatii, nu vei avea o reputatie buna. Poate ca angajatii se vor simti intr-un fel obligati sa te aprobe si sa te asculte, insa cu siguranta vor incepe sa te barfeasca la randul lor. Fii un profesionist adevarat si nu barfi.
6. Iei lucrurile prea personal
In calitate de manager, va trebui sa iei decizii care nu vor fi pe placul tuturor. Nu vei putea niciodata sa iti multumesti toti angajatii. Uneori, va fi nevoie sa ii refuzi iar acestia pot deveni dezamagiti si chiar furiosi. Nu ai voie sa te superi si sa transformi totul intr-o cearta.
7. Nu iti respecti promisiunile
Daca ai promis unui angajat ca il vei promova, nu te razgandi pe parcurs. Daca ai promis ca vei rezolva o anumita situatie, rezolv-o. Daca iti vei incalca promisiunile, vei pierde imediat respectul si increderea angajatilor.
8. Scoti in evidenta doar aspectele negative
Uiti sa feliciti angajatii atunci cand se descurca de minune, insa nu ratezi nicio ocazie de a scoate in evidenta ratarile lor. Invata sa le multumesti angajatilor pentru efortul depus. Critica excesiva si lipsa feedback-ului pozitiv enerveaza angajatii.
9. Iti subapreciezi angajatii
Nu sunt multi cei care muncesc din placere. Majoritatea oamenilor muncesc pentru a castiga bani. Daca nu iti apreciezi angajatii la adevarata lor valoare si nu ii platesti corespunzator pentru munca depusa, acestia nu iti vor fi loiali si vor parasi compania cu prima ocazie.
10. Esti arogant
Chiar daca ai mai multa experienta in domeniu, o educatie aleasa si o inteligenta sclipitoare, trebuie sa lucrezi impreuna cu angajatii, nu sa ii tratezi ca pe niste sclavi. Nimanui nu ii place sa fie privit de sus si nu poti sti niciodata cand vei fi tu insuti intr-o situatie similara.
Autor: Adelina Moisan
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota:
5
din 5
- 1 vot.
Alte articole similare pentru fiecare cuvant
Articole similare
Ultimele articole
Mai multe articole despre manager
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.